Megkergették a bírót

A labdarúgó UEFA Kupa második fordulójának első mérkőzésein több meglepetés is született. A Debrecen bravúros 1:1-es döntetlent ért el Szalonikiben a PAOK ellen – a mérkőzés kis híján botrányba fulladt, a játékvezetői hármast rendőröknek kellett az öltözőbe kísérniük. Folytatja jó szereplését a Teplice: a Kaiserslautern búcsúztatása után ezúttal a Feyenoord otthonában nyertek a csehek.

Doležal lő, vezet a Teplice. Az UEFA Kupa második fordulójának első mérkőzésén a cseh csapat 2:0-ra nyert Rotterdamban, a 2002-es UEFA Kupa győztes Feyenoord ellen. Reuters-felvéteSzentes Lázár, a DVSC vezető-edzője elégedett csapata teljesítményével, bár úgy véli, a szerencsére is szükség volt, hogy döntetlennel érjen véget a görög PAOK Szaloniki elleni mérkőzés. „Leginkább harcosságunknak köszönhetjük az eredményt. A továbbjutás még nem dőlt el, de az 1:1 jó kiindulási alap a három hét múlva sorra kerülő visszavágóra.” Görög kollégája, Angelosz Anasztasziadisz meglepő módon szintén elégedettségét fejezte ki: „Nagyon jó mérkőzést játszottunk, kezünkben volt a meccs, de egy kapitális védelmi hiba miatt nehéz lesz kiharcolni a továbbjutást. Összességében elégedett vagyok a játékosaimmal.” Szentesnek azért a búslakodásra is akadt oka, ugyanis meghatározó védőjét, Szekeres Tamást sérülés miatt le kellett cserélnie, s az első vizsgálatok szerint a játékos oldalszalag-szakadást szenvedett, így valószínűleg idén már nem léphet pályára. Érdekesség: a magyar együttes játékosait nemhogy megijesztette a pokoli hangulat, hanem inkább feldobta őket. ĺgy vélekedett a gólszerző Bajzát Péter és a büntetőt elvégző Éger László is. Utóbbit egyébként annak ellenére bántja a kihagyott 11-es, hogy végül a kipattanót sikerült értékesíteni. A mérkőzés botrányos körülmények közepette ért véget, mivel a horvát Trivcovic játékvezető a 94. percben már a második görög találatot nem adta meg les miatt, s a hazai fanatikusok beugráltak a pályára, s a rendőrüknek kellett az öltözőbe kísérniük a bírói hármast. Az UEFA minden bizonnyal komoly büntetést szab majd ki a PAOK-ra.

A Kaiserslautern búcsúztatása után a Teplice ezúttal a 2002-es UEFA Kupa-győztes Feyenoordot sokkolta: a rotterdami de Kuip stadionban aratott 2:0-s győzelemmel a csehek kedvező helyzetben várhatják a visszavágót. „Pályafutásom legnagyobb csalódása ez” – értékelt a találkozó után Bert van Marwijk, a hollandok mestere. Csapata a 90 perc során egyetlen gólhelyzetet sem tudott kialakítani a szervezetten védekező Teplice ellen, bár 88 percig emberhátrányban játszottak, miután Swerts már a 2. percben lerántotta a kiugró Rezeket, a megítélt szabadrúgásból pedig Doležal révén a vezetést is megszerezték a vendégek. „A Feyenoord drukkerei azonnal dobálni kezdtek, repült felém minden, öngyújtók, mandarinok, pénzérmék, még sörrel is locsoltak” – mondta Doležal. „Amikor szerdán sajtóértekezletet tartottunk, egyetlen holland újságíró sem volt kíváncsi a véleményünkre” – nyilatkozta a meccs után František Straka, a cseh csapat edzője, aki elmondta: tisztább játékot várt a Feyenoordtól. „Csalódtam a hollandokban, a fair play számukra semmit sem jelent” – tette hozzá Straka. (mti, ú)

EREDMÉNYEK

UEFA Kupa, 2. forduló, 1. meccsek: PAOK Szaloniki–DVSC 1:1, g.: Karadimosz ill. Bajzát. DVSC: Tomic–Nikolov, Éger, Szekeres (60. Flavio Pim), Szatmári–Dombi (88. Sumudica), Habi, Sándor, Kiss, Böőr–Bajzát (46. Halmosi). Feyenoord–Teplice 0:2, g.: Doležal, Rezek; Utrecht–Auxerre 0:0; Valerenga–Wisla Kraków 0:0; Bordeaux–Hearts 0:1; Panioniosz–FC Barcelona 0:3; Genclerbirligi–Sporting Lisboa 1:1; Villarreal–Torpedo Moszkva 2:0; Steaua–Liverpool 1:1; FC Köbenhavn–Mallorca 1:2; Dortmund–Sochaux 2:2, jv.: Hriňák (szlovák); Salzburg–Parma 0:4; Basel–Newcastle 2:3; Perugia–Arisz Szaloniki 2:0; Roma–Hajduk Split 1:0; Manchester City–Grodzisk 1:1; Benfica–Molde 3:1; Valencia–Maccabi Haifa 0:0. (ú)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?