Mégis Szófiában lesz a bolgár–magyar Eb-selejtező

Dibusz.Telki20231113

A Bulgária–Magyarország labdarúgó Európa-bajnoki selejtező kapcsán a Magyar Labdarúgó-szövetség (MLSZ) kedd délelőtti közleménye öntött tiszta vizet a pohárba.

A mérkőzést a legelső forgatókönyv szerint Plovdivban rendezték volna, ám ezt később Szófiába helyezték át. Múlt hét hétfőig mindenki abban a hitben volt, hogy Bulgária fővárosában lesz a találkozó, körülbelül 2500 magyar szurkoló már jegyet is váltott a vendégszektorba. Ekkor a Bolgár Labdrúgó-szövetség (BFU) bejelentette, hogy a rendőrséggel történt egyeztetés után a találkozót mégis Plovdivban, nézők nélkül játsszák majd le az eredetileg tervezett 20:45-ös kezdés helyett 18 órakor.

Ezt követően kiderült, hogy a plovdivi stadion felújítás miatt nem alkalmas a találkozó befogadására és végül hétfőn délelőtt a helyi önkormányzat hivatalosan is megerősítette ezt. Az ezt követő órákban felmerült, hogy Kardzsaliban lesz a meccs, de mint kiderült, a bolgár szövetség nem kereste meg a helyieket. Végül kedden nem sokkal 12 óra előtt az MLSZ bejelentette, hogy Szófiában kerül sor a mérkőzésre.

„Az UEFA ma délelőtt arról tájékoztatta a magyar szövetséget, hogy a bolgár szövetség kérésére Szófiában, zárt kapuk mellett rendezik meg a csütörtöki Európa-bajnoki selejtezőmérkőzést. A találkozó magyar idő szerint 18 órakor kezdődik” – olvasható a magyar szövetség weboldalán megjelent közleményben, amelyben kifejtik, hogy a rendező szövetség súlyosan sportszerűtlenül viselkedett az elmúlt hetekben.

„Még egy családi nyaralást sem lehet így megszervezni, nemhogy egy komoly téttel bíró, emberek sokaságát érintő és milliókat érdeklő nemzetközi labdarúgó-mérkőzést. A bolgár szövetség lehetetlen helyzetbe hozta az UEFA-t és a magyar szövetséget is: kihasználva, hogy mindkét szervezet a sportszerűséget tartja szem előtt, és minden esetben arra törekszik, hogy a pályán dőljön el a továbbjutás kérdése” – jelentette ki az MLSZ.

A magyar válogatottnak egy pont szükséges az Európa-bajnoki kijutáshoz, egy esetleges győzelemmel pedig a csoportelsőséget is bebiztosíthatnák. Szoboszlai Dominikék a szófiai meccs után vasárnap, a Puskás Arénában, Montenegró ellen zárják a selejtezősorozatot.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?