Mégis gázálarc nélkül utaznak a japánok

- A korábbi tervekkel ellentétben a japán küldöttség nem visz magával gázálarcokat az ötkarikás játékokra. „A rendkívüli biztonsági előkészületekről szóló hírek megnyugtatnak bennünket, biztos, hogy nem lesz rájuk szükség, ezért döntöttünk így” – mondta az ázsiai ország olimpiai bizottságának egyik tagja.

- A korábbi tervekkel ellentétben a japán küldöttség nem visz magával gázálarcokat az ötkarikás játékokra. „A rendkívüli biztonsági előkészületekről szóló hírek megnyugtatnak bennünket, biztos, hogy nem lesz rájuk szükség, ezért döntöttünk így” – mondta az ázsiai ország olimpiai bizottságának egyik tagja. A Utah állam fővárosába utazó 112 fős küldöttségtől visszafogott viselkedést vár a Japán Olimpiai Bizottság. „A terroristák előszeretettel választják célpontnak azokat a személyeket, akik kirívó magatartást tanúsítanak. Még a feltűnő öltözet is bajt okozhat” – mondta a delegáció egyik vezetője.

- Peter Bondrát és Rastislav Staňát nem engedi el az olimpiai selejtező tornára az NHL-ben szereplő Washington jégkorongcsapata, mert a kvalifikáció alatt több meccset is játszik a Capitals.

- Tom Ridge, az Egyesült Államok belbiztonsági irodájának igazgatója különleges óvintézkedéseket ígért a téli olimpia idejére, ugyanakkor kijelentette: a teljes biztonságot nem lehet garantálni. „Nem tehetünk semmilyen ígéretet. Erőfeszítéseink csupán arra lehetnek elegendőek, hogy minimálisra csökkentsük a lehetséges veszélyeket” – mondta. Ridge szerint Utah állam fővárosa a versenyek idején valószínűleg a világ egyik legbiztonságosabb helye lesz. A biztonsági szakértő arról is beszámolt, hogy mostanáig semmilyen fenyegetés nem érkezett a szervezőkhöz.

- A Német Jégkorong Szövetség (DEB) elnöksége úgy döntött, hogy a női válogatott tiltakozása ellenére Wolfgang Sorge lesz a csapatvezető a február 8-án kezdődő Salt Lake City-i téli olimpián. A hölgyek azért aggódnak, mert a 2000-es kanadai világbajnokságon a DEB elnökségi tagjaként Sorge is részt vett, s bár nem bizonyították rá – a hírek szerint – az utolsó napon kínos jelenetet rendezett az együttes szállodájában: alsónadrágra vetkőzött, s a megrökönyödött játékosokat is arra biztatta, hogy szabaduljanak meg ruháiktól.

- Lettországban minden sportolót doppingellenőrzésnek vetnek alá, aki részt vesz a téli olimpián. Az ötkarikás bizottság azután döntött így, hogy néhány nappal ezelőtt Sandis Prusis bobversenyző esetében pozitív eredményt hozott a vizsgálat. A szűrés csak azokat érinti, akik a hátralévő alig egy hónapban Lettországban tartózkodnak.

- Az észak-amerikai jégkorongliga (NHL) két meghatározó játékosa, a svéd Peter Forsberg és az orosz Pavel Bure nem lesz ott a február 8-án kezdődő Salt Lake City-i téli olimpián. A 28 éves, kétszeres Stanley Kupa-győztes, s hatszoros All-Star válogatott Forsberg lépét egy ütközés után tavaly májusban el kellett távolítani, ezért már nem is lépett jégre az év hátralévő részében. Most játékra jelentkezett csapatánál, a címvédő Coloradónál, de egy orvosi vizsgálat során kiderült, hogy bal bokáját műteni kell. Az NHL elmúlt két idényében és a naganói téli olimpián gólkirály Bure (Florida) a kezét törte csütörtökön a Dallas elleni mérkőzésen. Szakemberek szerint a 30 éves csatár ötkarikás részvételére még van esély, ha időben meggyógyul. (MTI, TASR, SITA)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?