Meggyengült bázeli vendégek

<p>Az Európa Ligában talán menni fog: a Basel következik a nemzetközi porondon a Videoton számára.</p>

KISS TIBOR NOÉ

A Genk (0:3) és a Sporting (3:0) után következik a Videoton harmadik mérkőzése az Európa Liga csoportkörében, az ellenfél a Basel lesz a Sóstói stadionban. Az a Basel, amely a Videoton mindkét korábbi ellenfelével döntetlenre végzett, a Sporting elleni lisszaboni 0:0-t hazai 2:2 követte a Genkkel szemben. Ez az eredmény nem tetszett a vezetőknek, akik hamarosan menesztették a csapat edzőjét, Heiko Vogelt, így a Videoton ellen már egy bázeli legenda, Murat Yakin ül a klub kispadján.

A Basel csak a svájci liga negyedik helyén áll, ami a szurkolók számára kész blamázs: a piros-kékek a kétezres években összesen hétszer nyertek bajnoki címet (mint például 2012-ben). Csakhogy az még egy másik csapat volt, nyáron a Baselt elhagyta két legjobb játékosa, Xherdan Shaqiri a Bayern Münchenhez, Granit Xhaka pedig a Borussia Mönchengladbachhoz igazolt. Velük a Basel tavaly a Bajnokok Ligájában harcolt, és a csoportkörben megelőzte még a Manchester Unitedet is.

A Videoton számára további jó hír, hogy a két koszovói származású középpályás mellett a jelenlegi keret több meghatározó játékosa sem léphet pályára Székesfehérváron. A cseh Radoslav Kováč és az elefántcsontparti Yapi Yapo sérülés miatt nem futballozhat, Alex Frei pedig eltiltást kapott. A 33 éves csatár a Sporting elleni mérkőzés után késve érkezett a doppingvizsgálatra, ezért az egymeccses pihenő. Nagyon fog hiányozni: Frei kilencven bajnokin 69 gólt szerzett a bázeliek színeiben.

A Baselhez hasonlóan nincs különösebben jó formában a Videoton sem. A Vidi pénteken 3:2-re kikapott az MTK-tól, és már 11 pont a hátránya a listavezető és címvédő Debrecennel szemben. Kis túlzással: a Videoton jövőre akkor indulhat a nemzetközi porondon, ha idén megnyeri az Európa Ligát. Ez azonban nem a bajnokság, a Basel feltehetően nem veszi fel a sündisznóállást a fehérvári stadionban, márpedig a kontrajáték eddig nagyon bejött a Videotonnak a nemzetközi porondon. Ha ez így lenne a svájciak ellen is, akkor féltávnál akár az is előfordulhatna, hogy az EL G csoportjában listavezető: a Videoton.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?