Megalázó vereség Zsolnán

Zsolna |

<p>Zsolna. Megsemmisítő 7:0-s vereséget szenvedett a szlovák bajnok MŠK Žilina a francia címvédő Olympique Marseille-től a labdarúgó Bajnokok Ligája csoportkörének 4. fordulójában. A zsolnaiak tudták, hogy csak a győzelem tartja őket játékban, mégis a Marseille kezdett jobban: a 4. percben Valbuena lövése elzúgott a felső léc fölött.</p>

Tíz perc után kezdett az emberen eluralkodni az érzés, hogy a Marseille meg fogja enni a zsolnaiakat.
Nemsokára hozzá is fogott: a 12. percben Gignac remek ütemben ért bele Cheyrou beadásába, s Dúbravka már csak nézhette, ahogy a labda a jobb sarokban köt ki. Kilenc perc múlva Šourek is csak nézte, ahogy Gignac nagyszerű átadást kap, és szemtől szemben a kapussal könnyedén belövi a második gólját. Kisvártatva Lucho Gonzáles szöglete után Heinze káprázatos fejessel már 3:0-ra növelte az előnyt – kissé furcsán hatott, hogy épp ebben a pillanatban kezdődött a stadion mögött egy kis tűzijáték. Folytatták a tűzijátékukat a franciák is: a 37. percben Pečalka és Leitner asszisztálása mellett Loic Rémy is feliratkozott a góllövőlistára. A hazaiak az első félidőben egyetlenegyszer sem lőttek kapura, a vendégek hatszor – ebből négy gól lett.
A második félidő elején a franciák adtak öt percet a szlovák bajnoknak, hogy próbálja meg eltalálni a kaput (ez sem Vladavicnak, sem Šoureknek nem sikerült), aztán folytatta kellemes kis edzőmeccsét. Gólt rúgott Lucho Gonzáles (Valbuena átadása után), gólt rúgott Gignac, aztán megint Lucho Gonzáles, és közben még Dúbravka is védett néhányszor. A 87. percben legalább szépíthettek volna a zsolnaiak, de Majtán ajtó-ablak helyzetben a felső kapufát találta el.
A zsolnaiak számára a 0:7 fennállásuk legnagyobb veresége az európai kupákban (a korábbi rekord egy 1997-es Intertotó-kupa-meccs volt, akkor a Lyon 5:0-ra győzött Zsolnán), a Marseille története legnagyobb arányú győzelmét aratta nemzetközi porondon.

Somogyi Tibor felvételei

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?