Még nem áll készen a DAC

taiwo

A DAC futballcsapata 5:1-re kikapott edzőmeccsen az Ahmat Groznij együttesétől, de Peter Hyballa vezetőedző szerint ilyenkor még nem az eredmény a fontos.

A magyarországi Bükön rendezett találkozón már pályára lépett Kalmár Zsolt és Vida Kristopher is, akik a válogatottbeli kötelezettségeik miatt később csatlakoztak a DAC-hoz, és az előző két edzőmérkőzésen még nem játszottak.

Egy csatár, öt gól

A kapuban Jedlička kapott helyet, a védelemben Koštrna, Bednár, Koné és Šimčák szerepelt, előttük Kalmár, Vida Máté és Vida Kristopher, legelöl pedig Blackman, Taiwo és Divkovic játszott. A második félidő folyamán a dunaszerdahelyieknél beállt Šatka, Švec, Sharani, Boateng, Bilenkij és Veselovský is.

Peter Hyballa vezetőedző az első félidőben gyakran instruálta Bednárt, hogyan is helyezkedjen, a 20 éves játékos láthatóan idegenül érezte magát a védelem közepén.

A 3. percben éppen Bednár hibája után szerezte meg a csecsenek első gólját a szenegáli Mbengue, akit az egész meccsen nem tudtak megállítani a sárga-kékek: a 30., az 51., az 53. és a 60. percben is betalált, végletekig kijátszott helyzetekből. A DAC gólját Kalmár szerezte egy megpattanó szabadrúgásból.

Bednár nem középső védő

„Az eredmény nem lett jó, de az első három gólt mi ajándékoztuk az ellenfélnek. Egy 5:1-es vereség elég kemény, de a felkészülésnek ebben a fázisában nem foglalkozom az eredménnyel. A Groznij jobb csapat nálunk, több pénzük is van, de nekünk is voltak helyzeteink. A második félidőben 4-4-2-t játszottunk, egész meccsen próbálgattunk bizonyos dolgokat. A csapat még nem áll készen, de még csak június vége van. Most kikaptunk, de bízom benne, hogy az első bajnokit nem veszítjük el 5:1-re” – mondta lapunknak Peter Hyballa vezetőedző. Bednár kapcsán megjegyezte, csak azért játszott a védelem közepén, mert nem volt jobb megoldása. „A támadásépítéseknél azt kértem, nyissa ki jobban a területet, hogy az ellenfél csatárának többet kelljen futnia. Fiatal, nincs még annyi játékperce, rögtön a meccs elején hibázott… Az öltözőben kicsit neki is támadtak, de azonnal lenyugtattam a fiúkat. Nem középső védőként számítok Bednárra, de nem volt más játékosom. Azért játszott középhátvédként, és ez egy edzőmeccs volt, ami pont arra szolgál, hogy kipróbáljunk dolgokat” – hangsúlyozta Hyballa.

Galéria

Kružliak érkezhet?

A középhátvéd posztot kulcsfontosságú lesz megerősíteni, mert Ľubomír Šatka is távozóban van a DAC-tól. „Érdeklődik irántam a Poznan, vannak tárgyalások, de egyelőre itt vagyok, a DAC játékosa vagyok, és mindent megteszek a DAC-ért, amíg itt leszek – nyilatkozta lapunknak a 23 éves Šatka, aki megerősítette, arról is szó van, hogy az EL-selejtező első fordulójában még sárga-kékben szerepelhet. – Tomáš Huk elment, aki egy kiváló játékos, igazi vezéregyéniség a pályán, és nagy veszteség a klubnak a távozása. Az EL-selejtezőben még szívesen segítenék a DAC-nak, ezzel szeretném meghálálni a klubnak, hogy lehetőséget kaptam tőlük. De azt is érzem, hogy új kihívásra van szükségem, szeretném egy erősebb bajnokságban kipróbálni magam.”

Úgy tudjuk, a DAC egyik kiszemeltje Huk és Šatka pótlására Dominik Kružliak, a rózsahegyiek 22 éves csapatkapitánya.

Kalmár volt a kapitány

A Groznij elleni találkozón Kalmár Zsolt viselte a csapatkapitányi karszalagot. „Meglátjuk, ő lesz-e a csapatkapitány az új idényben. A kapitányt csak akkor szoktuk kijelölni, amikor már komplett a csapat – magyarázta Hyballa, aki a kreatív középpályás szerződéshosszabbítására is kitért. – Kalmár hisz bennem és magában, nagyon örülök neki, hogy maradt, mert fontos játékos számunkra. A Fortuna Ligának is jó, hogy itt marad, mert kiemelkedő játékos. A cél, hogy a következő szezonban több gólt rúgjon, több gólpasszt adjon és kevesebb sárga lapot kapjon.”

A 24 éves játékosnak 2021 nyaráig volt szerződése a DAC-cal, ezt hosszabbította meg egy évvel. Maga Kalmár a Groznij elleni meccs után így kommentálta ezt: „Örülök, hogy hosszabbítottunk, de ez nem azt jelenti, hogy augusztus 31-éig maradnék. Bármi megtörténhet, ha egy jó ajánlat jön a klub számára és számomra is, akkor el kell gondolkodni. Most viszont nem kaptam olyan ajánlatot, hogy elmenjek. Jól érzem magam itt, bíznak bennem, úgyhogy örülök, hogy még egy évet itt tudok tölteni, és remélem, a továbbiakban is sikereket fogunk elérni.” Kalmár hozzátette, több országból is voltak ajánlatai, de nem érezte úgy, hogy az fejlődést jelentene a karrierjében: „A DAC már európai szinten is kezd ismertté válni, komoly akadémia épült ki, csodálatos a stadion. Dunaszerdahelyen minden megvan, hogy egy játékosból focista váljon. De tényleg azt mondom, hogy ha egy komolyabb ajánlat érkezik augusztus 31-ig, akkor el kell gondolkodni, most viszont úgy érzem, nem jött olyan ajánlat, hogy azzal egy lépéssel előbbre lennék.”

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?