MÉG 14 NAP A MEGNYITÓIG

Backley visszavonul
Steve Backley, volt világcsúcstartó brit gerelyhajító bejelentette, hogy az augusztusi athéni olimpia után visszavonul.

Backley visszavonul

Steve Backley, volt világcsúcstartó brit gerelyhajító bejelentette, hogy az augusztusi athéni olimpia után visszavonul. A négyszeres Európa-bajnok klasszis a londoni Szuper Grand Prix sajtótájékoztatóján tudatta döntését a média képviselőivel, hozzátéve, hogy a Crystal Palace-ban versenyez utoljára hazai pályán. „Remek pályafutást tudhatok magam mögött, s remélem, ezt egy athéni éremmel sikerül megkoronáznom” – mondta Backley. A 35 éves dobóatléta 1996-ban Atlantában és 2000-ben Sydneyben ezüst-, míg 1992-ben Barcelonában bronzérmet szerzett.

Doppingolt a világbajnok

A hegyikerékpáros világbajnok belga Filip Meirhaeghe doppingolás miatt nem vehet részt az athéni olimpián. A 33 éves klasszist június 25-én, ausztriai edzőtáborozása után ellenőrizték, s szervezetében az eritropoietin (EPO) nevű állóképesség-növelő szert találtak. „Az olimpia lett volna az utolsó versenyem, ahol a lehető legjobban akartam szerepelni. Sok gondom volt a felkészülés során, ezért nyúltam az EPO-hoz. Rossz döntés volt, sajnálom” – mondta Meirhaeghe. A Sydneyben ezüstérmes belga klasszis, aki június 27-én megnyerte a quebeci Világkupa-futamot, egyúttal bejelentette visszavonulását.

Két román is lebukott

A Román Doppingellenes Bizottság közleménye szerint az olimpiára készülő nemzeti csapatból két sportoló is tiltott szerrel ért. Egyelőre csak annyit lehet tudni, hogy egy evezős és egy atléta bukott le, de a B-próbák elvégzéséig nem közlik a nevüket.

Ellopták Mocsai autóját

Nagy bosszúság érte Mocsai Tamást, az olimpiára készülő magyar férfi kézilabda-válogatott játékosát: miközben ő szerdán este éppen tréningezett, ellopták az autóját. A svájci bajnok Winter-thur 26 éves balkezes átlövője a budapesti Stadion Szálló előtt hagyta svájci rendszámú, méregzöld színű Audiját, s amikor visszatért, már csak a kocsi hűlt helyét találta.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?