Medgyes 12. lett az Eb-n

<p>A 12. helyen végzett távolugrásban Medgyes Renáta a göteborgi fedett pályás atlétikai Európa-bajnokságon. A dunaszerdahelyi atléta 635 centimétert ugrott, ezzel nem került be a nyolcas döntőbe, de így is elégedett.</p>

ÚJ SZÓ-ÉRTESÜLÉS

Medgyes a selejtező első sorozatában ugrott a legmesszebbre, a 635 centi idei legjobbja. A második sorozatban 617, a harmadikban 621 centiméterig jutott. „Többre is képes lehettem volna, de így is elégedett vagyok. Az első ugrás nagyon jól kijött, csak volt egy kis technikai hiba a leérkezésnél, így maradt benne tíz-tizenöt centiméter rezerva. A másik kettőnél nem fogtam jól deszkát, ezért azok az ugrások rövidebbek lettek. Reménykedtem egy döntős szereplésben, de szerintem a 12. hely is rendben van, és az edzőm is jónak tartja az eredményt, főleg úgy, hogy idén ez volt a második versenyem” – mondta lapunknak Medgyes Renáta, akinek ez a legjobb eredménye fedett pályás Eb-kről: 2002-ben a bécsi kontinensviadalon még magasugróként 16. lett, két éve pedig Párizsban – már távolugrásban – szintén a 16. helyen végzett.

Medgyes nagy riválisa, Jana Velďáková ezúttal 15. lett 617 centivel, s így ötödik próbálkozásra sem tudott döntőbe kerülni egy fedett pályás kontinensviadalon. Göteborgban csak egy érvényes kísérlete volt. A szlovák fedett pályás bajnokság győztese a SITA hírügynökségnek arra panaszkodott, hogy nem tudott kellőképpen alkalmazkodni a Scandinavium aréna speciális borításához: „Mire úgy-ahogy hozzászoktam, már késő volt.”

Medgyesnek ezzel szemben megfelelt a borítás: „Nekem bejött, jól éreztem magam rajta.” A dunaszerdahelyi távolugrónak sem volt azonban problémamentes a versenye. „Gond volt a szöges cipőmmel. A szervezők mindenkinek megmérték a cipőjén a szögeket, és az enyém egy milliméterrel hosszabb volt az előírtnál. Nem akartak beengedni a pályára. Elkezdték reszelővel reszelgetni a szögeket, de hát ez nem olyan, mintha körmöt reszelne az ember, nem tudták lereszelni belőle azt az egy millimétert. Már nagyon ideges voltam, nagy cirkuszt csináltam. Dühösen magyaráztam, hogy az egész világon megfelel a Japánból hozatott cipőm, és mások is ilyenben ugrálnak. Végül beengedtek, de hihetetlen adrenalinszinttel mentem a versenyre” – mesélte megpróbáltatásait Medgyes.

A női távolugrók versenyében egyébként 665 centiméter volt a selejtezőszint, de ezt senki nem teljesítette. A legjobb eredménnyel, 662 centivel az orosz Darja Klisina került a mai döntőbe a svéd Erica Jardert és a brit Shara Proctort megelőzve. (bt)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?