MBK Rieker: a legjobb helyről a playoffba

<p>A férfikosárlabda extraliga alapszakaszának utolsó fordulójában a komáromiak 100:77-re legyőzték a sviti csapatot, így második helyen végeztek a tabellán, és a legelőnyösebb pozícióból várhatják a szombaton rajtoló rájátszást.</p>

OROSKY TAMÁS

A tavalyi bajnokság ezüstérmese az idei szezonnak is változatlan céllal vágott neki: az MBK Rieker az alapszakaszban ott szeretett volna lenni a legjobb négy között. „A tervet tökéletesen betartottuk a második hellyel. Soha nagyobb gondja ne legyen a komáromi kosárlabdának, mint hogy melyik hely lesz a klubé az első háromból” – mondta lapunknak Paulík József menedzser.

Ez a második hely pedig lényegében felér az elsővel, mivel a komáromiaktól az alapszakasz-győzelmet idén elorozó lévai csapat nem indul a playoffban. Így a Szlovák Kupa-győztes MBK minden rájátszásbeli párharca első meccsét hazai pályán játszhatja.

„A célt teljesítettük, aminek nagyon örülök. Ebben fontos szerepet játszott a szezon kezdete, amikor is sikerült kihasználnunk a számunkra kedvező sorosolást, így kitűnő rajtot vettünk” – kezdte az Új Szónak adott értékelését František Rón, a komáromiak vezetőedzője. A csapat december közepén 13 győzelemmel és 3 vereséggel állt a bajnokság élén, s volt egy hétmeccses veretlenségi sorozata is.

„Az alapszakasz középső szakaszában is kielégítően játszottunk, s február elején megnyertük a hazai kupát. A lévaiak elleni döntőben kosárlabdáztunk a legjobban a szezonban. De bármennyire is figyelmeztettem a fiúkat, hogy ezzel ne érjék be, néhányan tudat alatt megelégedtek, és az utolsó fordulókban nem az elképzeléseim szerint játszottak – mondta a cseh tréner, aki azonban számított arra, hogy az emlegetett sorsolás miatt nehéz lesz az alapszakasz vége. – Utolsó nyolc meccsünkből csak kettőt nyertünk meg, de a többi alkalommal idegenben játszottunk. Ráadásul a riválisok nagyban erősítettek. Ugyanakkor be kell vallanom, hogy a játékunk nem volt ideális, a svitiek, a besztercebányaiak és a privigyeiek elleni meccsen nyújtottuk a leggyengébb teljesítményt. A nehéz meccseken viszont legalább felmérhettem, mi az, ami működik a játékunkban, és min kell még javítani.”

A gyakorlásra még szűk egy hetük lesz a komáromiaknak, akik a Handlová ellen lépnek majd pályára a playoff negyeddöntőjében (az első meccset szombaton rendezik, 18.00 órától). „A rájátszás egy új verseny, mindig ezt hangsúlyozom. Itt még inkább érvényes az, hogy csapatként kell jól kosaraznunk, aki ismer engem, tudja, hogy mindig tartózkodom az egyéni teljesítmények értékelésétől” – hárította el Rón arra irányuló kérdésünket, hogy kit tart a csapat vezéregyéniségének: az amerikai Kevin Thompsont, a bajnokság legjobb lepattanózóját (11,09/ meccs), Christopher Lowe-ot, aki harmadik lett az asszisztok számában (5,75/meccs), vagy például Martin Bíliket, aki az extraliga harmadik legtöbb hárompontosát (61) szorgoskodta össze a 32 mérkőzésen.

„Mindig mindenkinek éreznie kell, hogy ő is a csapat tagja, hogy ő is hozzátette a magáét. Ezt az elvet fogjuk követni a továbbiakban is” – tette hozzá Rón.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?