Mauresmo győzelme

London. A meg-megújuló esőzés miatt tegnap csak négyórás késéssel kezdődhetett el a játék a wimbledoni teniszbajnokságon. A női negyeddöntőben Mauresmo két játszmában nyert Capriati ellen. A S. Williams –Hantuchová taláűlkozó lapzárta után ért véget.

 

Mauresmo biztosan nyert Capriati ellenReuters-felvételMauresmo kezdettől fogva felülmúlta Capriatit és biztosan nyert.

Női negyeddöntő: Mauresmo (francia, 9.)–Capriati (amerikai, 3.) 6:3, 6:2.

Az elmúlt egy évtized legmagasabb tenisznézettségét hozta a BBC-nek Tim Henman hétfői nyolcaddöntője: 13 millióan követték figyelemmel a svájci Michel Kratochvil elleni meccset.

A brit közszolgálati adó egy szerencsés döntésnek köszönheti a sikert: az eső miatt elhúzódó ötjátszmás találkozó végét ugyanis nem „keverték le”, pedig éppen egy óriási népszerűségnek örvendő szappanoperát kellett volna sugározni.

A két évvel ezelőtti Sampras-Rafter finélét 12.5, míg Tim Henman egyik 1997-es wimbledoni meccsét 12.8 millióan nézték a BBC-n.

A hazai szurkolók legnagyobb kedvencének hétfői drámai összecsapása egyébként nem mindenkinek tetszett. A The Daily Mail című napilap jegyzetírója szerint a szurkolók festett arca, a hangos buzdítás és az ellenfél zavarása sértette a torna hagyományos eszményét...

– Most már csak az hiányzik, hogy a tradicionális tejszínhabos eper helyét a világos sör vegye át – írta Leo McKinstry.

Egy brit édesapa azért szurkol, hogy ne Tim Henman legyen a következő szigetországi bajnok Wimbledonban. Robin Davison-Lungley még 1991-ben 100 fontot tett fel arra, hogy Fred Perry 1936-os győzelme után legközelebb az ő fia lesz angolként első a londoni füves pályán. James még csak 13 éves, de ha valóra váltja apja álmát, a család 1 millió fonttal gazdagodik.

A Nemzetközi Tenisz Szövetség jövőre várhatóan bevezeti a vérteszteket a tiltott teljesítményfokozó szerek elleni harc jegyében. Az ITF végső határozata attól függ, a Nemzetközi Doppingellenes Ügynökség (WADA) szükségesnek tartja-e, hogy a vizeletvizsgálatok mellett – az EPO kimutatása érdekében – a tornák alatt vérvételekre is sor kerüljön. Az ITF évente mintegy 1 millió dollárt költ ellenőrzésre. A doppingtesztek 1995-ös bevezetése óta 8 ezer mintát elemeztek, s közülük csak 7 hozott pozitív eredményt.

A wimbledoni torna előtt egy áldoppingellenőr próbált meg bejutni a címvédő Venus Williams londoni házába. – Azt mondta, hogy ha két órán belül nem végez el egy tesztet rajtam, akkor vissza kell lépnem a versenytől. Azután kiderült, hogy csak egy kíváncsiskodó volt – mondta az amerikai sztár, hozzátéve: mindig csak előre bejelentett látogatókat fogad.

WIMBLEDONI SZIPORKÁK

„Jó pár neves játékost megvertem már az évek folyamán, de ez volt az eddigi legfontosabb sikerem, hiszen Grand Slam-tornán értem el. Úgy érzem, a közönség egyik kedvence lettem, és lássuk be, ez sem akármilyen fegyvertény” – nyilatkozta Daniela Hantuchová, miután két szettben megverte Jelena Dokicsot.

„Az esőszünet teljesen megzavart, mert miután visszatértünk, nem találtam a fonalat. Minden elismerésem Danieláé, bár úgy gondolom, Serena meg fogja állítani őt, vele aligha tudja tartani majd a lépés” – véli a leigázott Dokics. „Az a legjobb, hogy meccs közben is van időm gondolkodni, mit is kellene jobban csinálni” – mondta Serena Williams.

„Ezzel a játékkal feltehetően sok klasszist megvertem volna, de Serena és Venus ellen a kevés hiba is több a soknál” – állapította meg Chanda Rubin, aki egész jól tartotta magát Serenával szemben.

„Olyan vagyok, mint a jó bor: minél öregebb, annál jobb. Bevallom, fura egy érzés negyeddöntősnek lenni, látni azt, hogy mindössze nyolcan maradtunk az öltözőben. Ilyenkor jut csak eszembe, hogy mennyit, de mennyit dolgoztam ezért a sikerért” – fogalmazott a szimpatikus Sjeng Schalken, aki életében először jutott be GS-tornán a legjobb nyolc közé. Wimbledonban már volt 32 között, még 2000-ben, amikor végül Mark Philippoussis verte meg őt, 305 perces gigászi csatában, a döntő szettet 20:18-ra megnyerve.

„Nincs különösebb taktikám ellene, de egy biztos: kevés időt töltök majd a hálónál. Mivel nincs erős ütésem, amellyel le lehetne őt lőni a pályáról, inkább fejben próbálom megoldani a feladatot. Nehéz lesz” – tette hozzá Schalken a Hewitt elleni negyeddöntő kapcsán.

 

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?