Martin megtartotta, mégis elveszítheti a sárga trikót

Le Havre |

<p>A cseh Zdenek Stybar győzött a Tour de France országúti kerékpáros körverseny hatodik szakaszán, amelyen a német Tony Martin megőrizte az összetettben élen állónak járó sárga trikót, de hatalmasat bukott, így pénteki indulása kérdésessé vált.</p>

Az Abbeville és Le Havre közötti 191,5 kilométeres csütörtöki etapon mindhárom kisebb hegyi hajrát a sokáig élen haladó háromtagú szökevénycsoport egyik tagja, az eritreai Daniel Teklehaimanot nyerte meg, aki így megszerezte a hegyi pontversenyben élen állónak járó pöttyös trikót.    A főmezőny pár kilométerrel a cél előtt utolérte a szökevényeket, így megindult a harc a szakaszgyőzelemért: ezer méterre a befutótól Stybar kiváló ütemben váltott ritmust, ennek köszönhetően ő haladt át elsőként a célvonalon.    Az etapsikernél is nagyobb izgalmat okozott, hogy egy kilométerre a céltól Tony Martin elesett és magával rántotta többek között az olasz címvédőt, Vincenzo Nibalit is. Utóbbi látszólag megúszta a bukást komolyabb sérülés nélkül, de előbbi nem, őt ugyanis csapattársai segítették a célba. Mivel közvetlenül a befutó előtt történt a baleset, így időhátrányt egyikük sem kapott, azaz Martin megőrizte éllovas pozícióját, de könnyen lehet, hogy kulcscsonttörést szenvedett. Ha pénteken nem áll rajthoz, úgy a Tour két évvel ezelőtti bajnoka, a Martin mögött második Chris Froome öltheti magára ismét a sárga trikót. Eredmények:6. szakasz, Abbeville-Le Havre, 191,5 km:1. Zdenek Stybar (cseh, Etixx - Quick-Step) 4:53:46 óra2. Peter Sagan (szlovák, Tinkoff-Saxo) 2 mp hátrány3. Bryan Coquard (francia, Europcar) azonos idővel Az összetett élcsoportja:1. Tony Martin (német, Etixx - Quick-Step) 22:13:12 óra2. Chris Froome (brit, Sky) 12 mp hátrány3. Tejay van Garderen (amerikai, BMC Racing) 25 mp h.    Pénteken a Livarot és Fougeres közötti 190,5 kilométeres etap vár a mezőnyre. 
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?