Martin Kližan újra a top 50-be tart

<p>Martin Kližan majdnem összeesett a müncheni tenisztorna döntőjének első szettjében, de végül megnyerte a viadalt &ndash; kitartása mellett főleg annak köszönhetően, hogy edzőjével sokat dolgoztak az adogatásán.</p>

A müncheni fináléban vesztes világranglista-15. olasz Fabio Fognini azzal vádolta Martin Kližant, hogy csak megjátszotta egészségi problémáit. „Már akkor is láthatta mindenki, hogy nem vagyok teljesen rendben, mikor a mérkőzésre érkeztünk. Az első szettben gyomorgörcsök miatt majdnem elájultam, nem bírtam állni a lábamon. Fognini emiatt a továbbiakban lebecsült, én pedig minden labdáért megküzdöttem – nyilatkozta Kližan a tegnapi pozsonyi sajtótájékoztatón. – Ha mondjuk a második játszmában ellenfelem gyorsan brékelt volna, nem kockáztattam volna és feladtam volna a meccset, de mivel még bármi megtörténhetett, tovább játszottam.” Kližan számára egyébként nem szokatlan, hogy rosszullét kerülgeti egy-egy mérkőzésen. „Tavaly ugyanígy május elején Rómában jártam így, ahova úgy utaztam el, hogy előző nap még infúzión voltam egy kórházban. De 2–3 éve ilyentájt mindig előjön ez a probléma, igyekszünk megfejteni, miért – mondta a 24 éves játékos, aki azt már egyértelműen tudta, kitartása mellett minek köszönheti a győzelmet. – Edzőm, Martin Damm sokat javított az adogatásom pontosságán. 60–65%-os volt ez a mutatóm Münchenben, ami már a legjobb teniszezők szintje.” Kližan a világranglistán is újra közelít az elithez, pályafutása második tornagyőzelme után (az elsőt Szentpéterváron aratta) már a 62. „Végre újra a top 100-ban vagyok. Idén már nem kell sok pontot megvédenem, így a legjobb 50 a cél. 2012-ben már voltam 26., miért ne lehetnék rövidesen ismét ebben a pozícióban? Tanultam korábbi hibáimból, már nem fogok megelégedni az eddig elért sikerekkel, és újra fölkapaszkodok” – jelentette ki Kližan, aki a győzelemért járó BMW-t inkább pénzjutalomra fogja cserélni a német szervezőkkel való egyeztetés után. „Van már két autóm, a harmadik fölösleges lenne” – jegyezte meg a pozsonyi teniszező. 
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?