Marco Rossi: A Slovan ellen szervezettnek kell lenni

<p>Sosem készíti arra a csapatát, hogy döntetlenre játsszon, Kalmár Zsolt pedig egyelőre nem lesz benne a kezdőcsapatban &ndash; árulta el Marco Rossi, a DAC labdarúgócsapatának vezetőedzője a Fortuna Liga 4. fordulójának vasárnapi (18.30) rangadója előtt, amikor a sárga-kékek a pozsonyi Slovanhoz látogatnak.</p>

A Slovan és a DAC összecsapása mindig több, mint egy sima mérkőzés, és több, mint egy szokványos derbi – a dunaszerdahelyiek számára a Slovan a lehető legnagyobb rivális. Jelen helyzetben a várakozást csak fokozza, hogy a Fortuna Liga aktuális idényében eddig mindkét csapat veretlen, s egyaránt hét pontot szerzett az első három fordulóban. A Slovan a 2., a DAC pedig a 4. helyen áll a táblázaton.

Az egymás elleni mérleg egyértelműen a Slovannak kedvez – a két csapat eddigi 50 élvonalbeli összecsapásából kilencet nyert meg a DAC, tizenegyszer született döntetlen, harmincszor pedig az égszínkékeké lett a három pont, a Slovan otthonában pedig még ennél is nagyobb a fővárosiak dominanciája, 24 alkalomból a DAC kétszer győzött, háromszor pedig egy ponttal tért haza.

Pozsonyban az elmúlt szezonban mindkétszer hazai siker született (3:2, 1:0), ám a legutóbbi egymás elleni bajnokit – április 8-án, már a DAC új stadionjában – emlékezetes meccsen, Šafranko ráadásban szerzett góljával a dunaszerdahelyiek nyerték 1:0-ra.

Érzelemdús meccs

„Tudjuk, hogy nagyon nehéz meccs vár ránk, a Slovan a bajnokság egyik legerősebb csapata, ha nem a legerősebb – nyilatkozta lapunknak Marco Rossi, a DAC olasz szakvezetője. – Tisztában vagyok vele, mit jelent ez a meccs a klubnak, milyen sok érzelem kapcsolódik hozzá. Mindenki mindent bele fog adni, de elsősorban szervezettnek kell lennünk. Ha nem vagyunk tökéletesen szervezettek, az túl sok kockázattal jár, a Slovan ellen ez nem fér bele.”

Rossi rámutatott, még csak a szezon elején járunk, nem lehet komoly következtetést levonni abból, hogy eddig mind a két csapat ugyanannyi pontot szerzett.

„A Slovannak megvan a maga sajátos stílusa, játékosaik nagyon jók az egy az egy elleni harcban. Veszélyesek a középpályásaik is, mint például Szavicsevics vagy De Kamps. Tudjuk, hogy nagyon oda kell figyelnünk a védekezésre” – magyarázta Rossi, majd kérdésünkre, úgy küldi-e pályára védenceit, hogy a döntetlen is jó eredmény, határozott választ adott: „Soha nem készítem a csapatot arra, hogy döntetlenre játsszon. Mindig úgy megyünk fel a pályára, hogy nyerni akarunk. Néha aztán csak döntetlen lesz belőle, mint legutóbb a Ružomberok ellen, akiktől ráadásul ki is kaphattunk volna, mert 1:1-nél közelről a felső kapufát találták el. De a cél mindig a győzelem.”

Kalmár a padon kezd

A dunaszerdahelyiek hét közben egyéves kölcsönjátékra leigazolták a magyar válogatott Kalmár Zsoltot, ő azonban egyelőre nem lesz ott a kezdőcsapatban. „Ismerem Kalmárt játékosként, de edzésen eddig csak egyszer láttam. Nem lesz kezdő, de ott lesz a kispadon, aztán meglátjuk, hogyan alakul a meccs” – mondta tegnap délelőtt Rossi.

A DAC a szerdai kupameccsen 3:1-re nyert Pozsonyivánkán, Rossi pedig lehetőséget adott azoknak a futballistáknak is, akik a ligában ritkábban jutnak szóhoz. „A kupában sok fiatal játszott, és meg is oldották a feladatot, de egyikük sem mutatott olyasmit, ami miatt úgy érezném, hogy változtatnom kellene a megszokott felálláson. Valószínűleg hasonló összeállításban játszunk majd, mint a múlt hétvégén” – árulta el Rossi.

Mareš újra gólt rúgna

A mérkőzést az égszínkékek is várják. „A dunaszerdahelyiek arra építenek, hogy a párharcokban és fizikálisan nagyon erősek. Ha ebben felvesszük velük a versenyt, akkor bízom benne, hogy futballtudás terén mi vagyunk a jobbak” – nyilatkozta a Slovan hivatalos honlapjának Jakub Mareš, aki az eddigi három fordulóban négy gólt szerzett, ezzel a Fortuna Liga góllövőlistájának élén áll.

A 30 éves cseh támadó az elmúlt szezonban még Rózsahegyen szerepelt, a szezonzárón a DAC-nak is lőtt egy gólt. „Szép gólt rúgtam, ezért kellemes emlékeim vannak a mostani ellenfelünkről. Most egy másik meccs vár ránk, ami sokkal nehezebb lesz. Persze nem bánnám, ha ismét betalálnék” – fogalmazott Mareš.

A mérkőzést rizikósnak minősítették, de a vendéglátók különféle szurkolói programokkal is készülnek, egy sátorban fanzóna várja a nézőket, a mérkőzés szünetében pedig sor kerül a népszerű „20 000 eurós lövés” elnevezésű ügyességi versenyre.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?