Már Sagané a zöld trikó

A Rennes és Mur-de-Bretagne közötti 8.

A Rennes és Mur-de-Bretagne közötti 8. szakaszt a francia Alexis Vulliermoz nyerte, Sagan a negyedik helyen ért célba, s ezzel a zöld trikóért folyó versenyben már megelőzte André Greipelt.

Vuillermoz megszökött

Vuillermoz három éve elhunyt édesapjának ajánlotta a szakaszsikerét: „Egész nap rá gondoltam, nagy Tour de France-rajongó volt. Azt gondolom, hogy büszke lenne rám. A szakaszt nagyon jól áttanulmányoztam. Azután, hogy a Mur de Huy-n harmadik voltam, most győzni akartam. Sokáig Froome-mal utaztam, aztán rákapcsoltam, és mindenki elől megszöktem. Parádésan sikerült” – nyilatkozta a AG2R versenyzője.

Sagan medálja

A verseny közbeni sprintprémiumon Greipel még Sagan előtt végzett (a német versenyző 11 pontot szerzett, míg Sagan csak hetet), a meredek befutónál azonban a sprinterek közül már csak Sagan bírta a tempót, ragadt Froome-ra, ahogy csak tudott. A szlovák kerekes éppen csak lemaradt a dobogóról, de a negyedik hellyel is átvette a vezetést a pontversenyben, immár három ponttal Greipel előtt áll. „Nagyon boldog vagyok, azzal vágtam neki ennek a futamnak, hogy most sikerülhet. Magammal hoztam a barátnőmtől, Katkától kapott aranymedált is, és szerencsét hozott. A végén már nem volt erőm arra, hogy sprinteljek, de a maximumot nyújtottam, és elégedett vagyok” – nyilatkozta Sagan.

Tökéletes BMC

A vasárnapi 28 km-es csapatidőfutamot a BMC együttese nyerte. A Grand Tour-versenyeken általában az első szakaszon szokták rendezni a csapatidőfutamot, az idei Touron azonban csak a 9. etapban került rá sor, így sok versenyzőnek már gondot okozott tartani a tempót. A Vannes-ból Plumelecbe tartó szakaszon a BMC 52,09 km/h-s átlagsebességgel nyert, a Sky csapatát 62 századmásodperccel győzte le. „Tökéletes munkát végeztünk. Remek részidőink voltak, és az utolsó emelkedőn is bíztunk magunkban. Szerettük volna megszerezni a sárga trikót is, de a Sky is nagyszerűen hajtott. A csapatidőfutamban elért győzelmünknek is örülünk. Fontos volt, hogy végig együtt voltunk, a kanyarokban is együtt maradtunk. Csapatunk kulcsembere Rohan Dennis, akinek motor van a lábában” – nyilatkozta a BMC frontembere, Tejay van Garderen.

A sárga trikós Chris Froome csapata, a Sky sokáig vezetett, de az utolsó meredek emelkedőt már nem bírta, ezért elúszott az elsősége. Froome-nak a végén le kellett lassítania, hogy csapata egyszerre érjen be a célba…

Peter Sagan együttese, a Tinkoff-Saxo 28 másodperccel maradt el a győztes BMC-től, s a negyedik helyen végzett. A szlovák kerekes ezzel összetettben lecsúszott a negyedik helyre, de a zöld trikós pontversenyt a csapatidőfutam nem befolyásolja, így a második legértékesebb mezt a mai szünnap után a holnapi 10. szakaszon is Sagan viselheti. (SITA, TASR)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?