Már csak a kassaiak veretlenek

Pozsony. A forduló eseményét a Slovan–Trnava rangadó jelentette, a listavezető vendégek gyenge teljesítmény után elszenvedték első vereségüket. Viszont továbbra is veretlen a kassai csapat, szombaton Rózsahegyen győzött. Nem ment a játék a megfiatalított Internek, öt gólt kapott a bajnok Žilina otthonában.

Martin Fabuš (jobbról a második) lőtte a trencséniek második gólját a ligetiek elleni I. ligás labdarúgó-mérkőzésen.TASR-felvételAmolyan ismerkedési perceket hozott a Ružomberok–FC Košice összecsapás első félórája. Később Lazur egyedül húzott kapura, Hrnčár a tizenhatos előtt szabálytalanul szerelte, de a vétkes csak sárga lapot kapott, pedig ellenfele gólhelyzetben volt. Többnyire a kassaiak irányították a játékot, a hazaiaknak mindössze két helyzetük volt. A vendégek veszélyesebb akciói a 25. percben értek góllá: Kozák a tizenhatos vonalánál átjátszotta Špánikot és Mikulášt, s közelről szerzett vezetést. Hiába igyekeztek a második félidőben aktívan futballozni a hazaiak, nem kerültek helyzetbe. A kassaiak elsősorban összjátékban múlták felül a vendéglátókat, célirányosan, lendületesen futballoztak. Idő kérdése volt, hogy mikor rúgják a második gólt. Ez a 89. percben következett be, Kozák átadását Obšitník értékesítette. A hazai szurkolók tapssal jutalmazták a vendégek produkcióját.

Leoš Kalvoda edző menesztése után Jaroslav Rybár irányította a bajnok zsolnai csapatot az Inter elleni meccsen. A hazaiak kezdettől fogva fölényben voltak, s mivel a sárga-feketék középpályás sora gyengén játszott, nem volt vitás, ki nyeri a találkozót. Már a 4. percben Gáspár a tizenhatoson belül lerántotta Barčíkot, s a megítélt büntetőt Mintál küldte a hálóba. Utána állandóan a vendéglátók veszélyeztettek, gólt azonban az első játékrészben nem sikerült rúgniuk. Szünet után már igen, előbb Gottwald 30 m-es szólója után került a labda az Inter kapujába, majd nem sokkal később az Inter-védelem ismét egy tizenegyest hozott össze, de Hýll kivédte Mintál lövését, de mivel elmozdult, megismételték a büntetőt, és Sninský nem hibázott. Ilyen arányban is megérdemelten győzött a zsolnai együttes; az Inter nagy csalódást okozott, a 90 perc folyamán egyetlen lövése sem tartott Mucha kapujára.

Gyors iramban kezdődött a Púchov–Dubnica összecsapás. A hazaiak elsősorban a lendületes Breška révén veszélyeztettek, a csatár minden pozícióból tüzelt a kapura. Többször is vezetést szerezhettek volna, de lövéseik rendre elkerülték a kaput, vagy védett Kováč. A 8. percben a vendégek kihagytak egy 11-est, Bernady kivédte Ševela lövését. Tíz perccel a második félidő megkezdése után Gegics Škripecet futtatta, a szélső beadott, és Breška fejjel szerezte meg a hazaiaknak a vezetést. Utána hosszabb ideig a vendégek kapuja előtt zajlott a játék, gól azonban csak a 79. percben született, amikor Kováč kapus csak kiütni tudott egy labdát, de azt Peter Vavrík a hálóba küldte. Nagyobb arányban is nyerhettek volna a puhóiak.

A Trenčín–Petržalka meccsen már a 8. percben közel álltak a vezetéshez a ligetiek, Kusalík lövését a gólvonalon mentette Svrček. A meccs azonban csak 30 perc után lett érdekesebb. Ekkor Debnár szabálytalanul szerelte Fabušt, de a Trenčín csapatkapitánya elhibázta a tizenegyest. A 32. percben Peter Németh lövése Kusalíkról kipattant, és Staš a hálóba küldte a labdát. A második félidőben is látszott, hogy a táblázat végén álló csapatok küzdenek egymás ellen, alig-alig akadt említésre méltó esemény a pályán. A 60. percben Ďuriš beadását Fabuš nagy áttekintéssel értékesítette. A vendégeknek nem volt reményük még a szépítő gólra sem.

A bajnokság állása:

1. Trnava 7 4 2 1 14:7 14

2. Žilina 7 4 1 2 13:8 13

3. FC Košice 7 3 4 0 12:8 13

4. Púchov 7 4 0 3 10:11 12

5. Slovan 7 3 2 2 9:7 11

6. Dubnica 7 3 0 4 9:7 9

7. Ružomberok 7 2 1 4 11:15 7

8. Inter 7 2 1 4 7:14 7

9. Petržalka 7 1 3 3 6:9 6

10. Trenčín 7 2 0 5 8:13 6

A 8. forduló műsora, augusztus 31., szombat, 17.00: FC Košice–Púchov, Žilina–Slovan, Dubnica–Trenčín; 19.00: Inter–Petržalka, Trnava–Ružomberok.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Korábbi cikkek a témában

Ezt olvasta már?