Már a kassaiak az élen

Gyors egymásutánban két szünet is volt a jégkorong Extraligában. A következő sziesztáig, január 31-ig kilenc fordulót bonyolítanak le. A címvédő Slovannak még ennél is zsúfoltabb lesz a programja, hiszen a hét végén jégre lép a milánói Kontinentális Kupa-döntőben.

Rybár nemcsak Trencsénben, hanem a Skalica elleni mérkőzésen is remek formában védett. TASR-felvételÉppen ezért a kékek már vasárnap lejátszották a holnapra kiírt, Trenčín elleni összecsapásukat. Az éllovas otthonában telt ház, közel 6500 néző volt kíváncsi a két régi nagy rivális rangadójára, amelyen ugyan kevés gól született, ám ennek ellenére nem unatkoztak a szurkolók. Már az első harmadban kialakult a végeredmény: mindkét oldalon esett egy-egy gól, s legalább fél tucat ziccer maradt kihasználatlanul. A továbbiakban is igyekeztek a csapatok, helyzetek is adódtak mindkét oldalon, azonban a két kapus, Murín, illetve Rybár mindent hárított. A hosszabbításban elfáradtak a katonák, nagy lendülettel rohamozott a fővárosi gárda, de hadilábon állt a szerencsével. Július Šupler, a Slovan mestere, aki korábban évekig a trencsénieket irányította, egy kicsit bosszús volt az 1:1-es eredménnyel végződött derbi után: „Meg kellett volna nyernünk ezt a meccset, ugyanis a rájátszásban szinte mindig a hazaiak kapuja előtt tanyáztunk. Dühös vagyok, hogy a remek teljesítményünk ellenére csak egy pontot szereztünk a listavezető otthonában. Bevallom, a találkozó előtt kiegyeztem volna a döntetlennel.”

Két nappal később a bajnok az idegenben is veszélyes Skalicát fogadta az Ondrej Nepela Téli Stadionban, és biztos győzelmet aratott (5:2). Az erdőhátiak meglepően jól hokiztak az első harmadban, sok borsot törtek a könnyelműen kezdő favorit orra alá. Csak az utolsó játékrész elején – Kapuš és Kuľha gólerős játékának köszönhetően – kerekedett felül. A Slovan formája tehát biztató, a pozsonyiak tegnap délután a jó szereplés reményében utaztak a Kontinentális Kupa-döntőre (a milánói csoportban pénteken kora este a Jokerit Helsinki ellen kezdenek).

A trencséniek a vasárnapi, Slovan elleni pontvesztést követően a szerény képességű zsolnai együttes otthonába látogattak, és nem kis meglepetésre 2:0 arányú vereséget szenvedtek. Az utolsó előtti helyen tanyázó házigazdák alaposan meglepték az éllovast, amely félvállról vette a meccset, s erre alaposan ráfizetett. A két gyors zsolnai gól után már képtelen volt magára találni a szebb napokat látott Dukla.

Mivel a kassaiak, ha nehezen is, de nyertek a reménytelenül sereghajtó, s a kiesésbe már beletörődött újonc iglóiak otthonában, így a kelet-szlovákiaiak kerültek az élre. Milan Jančuška, a Košice vezetőedzője ennek ellenére neheztelt játékosaira: „Nyolc perc alatt szereztünk háromgólos előnyt, aztán percekre eltűntünk a jégről. Még szerencse, hogy a hazaiak egyenlít# gólja után gyorsan rendeztük sorainkat...” Amennyiben Ihnačákék holnap – hazai pályán – legyőzik a Martint, négypontos előnyre tesznek szert.

A trencséniekhez hasonlóan a zólyomiak is rosszul kezdték a 2003-as évet. Bokroš edző védencei – decemberben sorra nyerték a meccseket – Turócszentmártonban azonban nagy csalódást okoztak, főleg a kulcsemberek nyújtottak kritikán alulit. A 4:1-es hazai sikert követően a vesztes csapat mestere elismerően szólt a nyitrai Konc játékvezető teljesítményéről. Ilyen is ritkán fordul elő a honi élvonalbeli hokiligában.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?