Sport

Maláriában elhunyt Stanislav Lieskovský, aki a DAC-ban is játszott

Ötvennégy éves korában elhunyt a DAC egykori játékosa és edzője, Stanislav Lieskovský – adta hírül a dunaszerdahelyi futballcsapat hivatalos honlapja.
Bőd Titanilla

2018. december 10. 11:34

Stanislav Lieskovský

A tréner legutóbb Kinshasában, a Kongói Demokratikus Köztársaság fővárosában dolgozott, egy második ligás csapat vezetőedzője volt. A DAC értesülései szerint épp ott kapott néhány hete maláriát, aminek következtében december 9-én este váratlanul elhunyt.

Stanislav Lieskovský (1964. november 5. – 2018. december 9.) szülővárosában, Vágbesztercén kedzett futballozni, ahonnan 1985-ben a prágai Spartához igazolt. A vörösökkel négy év során kétszeres csehszlovák bajnok és csehszlovák kupagyőztes lett. 1989 tavaszán lett a DAC játékosa, 1993-ig maradt Dunaszerdahelyen, egy éves (1991–92) izraeli kitérővel a Beitar Jeruzsálemnél. Később Homonnán, Nyitrán, Bešeňovban, Příbramban, Dubnicán játszott. Német és osztrák alacsonyabb osztályú klubokban is szerepelt. Aktív pályafutása befejeztével a Csallóközben telepedett le, edzőként többször is visszatért a DAC kötelékeibe. Dolgozott az utánpótlásnál, a 2006/2007-es szezonban pedig az A-csapat segédedzője volt, de edzősködött Losoncon is, ez év tavaszán pedig a somorjaiakat irányította.

Edzőként egzotikus országokban is megfordult, Malajziában korrupciós botrányba keveredett, örökös eltiltást kapott, bár állította, fogalma sem volt a piszkos dolgokról.

Lieskovský temetéséről később intézkednek.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk

Alkotmánybíró-jelöltek: ezt mondta Drgoňec, Duditš, Dulak, Duľa, Ďuriš és Fiačan a meghallgatáson

VIDEÓ: A Basternák-gyilkosság ügyében razziázik a NAKA, Alena Zs. sofőrjét is őrizetbe vették

Modellektől lopott, manipulált képekkel csábította Alena Zs. Glváčot

Robert Fico megjelent az alkotmánybíró-jelölti meghallgatáson

Több vizet a Bodrogközbe

Érsekújvár: 12 éves fiú akart meglopni egy autójában ülő nőt

Legfrissebb galériák
Olvasta már?