Magyarország kijutott, Szlovákia lemaradt a női kézilabda-vb-ről

Tóvizi.Izland

A magyar női kézilabda-válogatott kettős győzelemmel jutott ki a novemberben kezdődő olimpiai kvalifikációs világbajnokságra, míg Szlovákia lemarad a tornáról.

Az Izland elleni két mérkőzés a vártnál több izgalmat tartogatott. Idegenben 25:21-re, hazai pályán pedig 34:28-ra nyertek Győri-Lukács Viktóriáék. A szerdai visszavágó első félidejében már nyolc góllal is vezetett Magyarország, de a szünetben már csak három volt az előnyük. Az izlandiak a második félidőben többször feljöttek egy gólra is, de a hajrát már nem bírták.

„Amit megbeszéltünk, azt sikerült megoldanunk, zárt volt a védekezésünk, nagyon jól védekeztünk a szélsőikkel szemben, becsapdáztuk az irányítóikat, akik kidobálták a labdákat. Az első félidő utolsó hat percében már jelentős előnnyel vezettünk, ezért azt hittük, könnyedén lőhetünk kapura. Kapkodtunk, nem voltak kidolgozott helyzeteink, ráadásul a visszafutásunk sem volt tökéletes, ezért kaptuk a gólokat – nyilatkozta az MTI-nek Golovin Vlagyimir, aki szerint Klujber kiállítása után Vámos Petra vette hátára a csapatot. – A kritikus pillanatokban nagyon komoly teljesítményt nyújtott” – mondta a nyolcgólos irányítóról a magyar szövetségi kapitány.

A szlovák válogatott Oguntoye Viktóriával, Bízik Rékával, Lancz Barborával és Győri Viktóriával a soraiban a horvátok ellen próbált meg bravúrt bemutatni, de nem jött össze a vb-kvalifikáció. A hazai 23:25-ös vereséget követően idegenben 31:18-ra kaptak ki Jorge Duenas tanítványai. „A képességeink alatt teljesítettünk. A lányok nem voltak eléggé koncentráltak az elején. Elvesztettünk néhány labdát, a horvátok elléptek, mi idegesek lettünk és sorra követtük el a hibákat. Támadásban és folyamatosan védekezésben is csődöt mondtunk” – értékelt kritikusan a spanyol szövetségi kapitány.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?