MAGYAR VÉLEMÉNYEK

– Nem rendeződött véglegesen az öttusa jövője. Az athéni olimpia versenyeit úgy kell előkészíteni, hogy a sydneyihez hasonlóan sikeres legyen a lebonyolítás.

– Nem rendeződött véglegesen az öttusa jövője. Az athéni olimpia versenyeit úgy kell előkészíteni, hogy a sydneyihez hasonlóan sikeres legyen a lebonyolítás. Ez a mi leckénk – mondta Császári Attila, a sportág európai, illetve magyar szövetségének elnöke, aki az MTI érdeklődésére jelezte, hogy a nemzetközi szövetség (UIPM) december közepén esedékes kairói kongresszusán kiemelt téma lesz a NOB mostani határozata, ugyanakkor annak a reményének adott hangot, hogy a jelenlegi információknál részletesebbek, pontosabbak állnak majd a rendelkezésükre. „Ebben minden bizonnyal nagy segítséget nyújt a két magyar NOB-tag, Schmitt Pál és Aján Tamás. Ők nyilván pontosan el tudják majd mondani, hogy milyen lobbitevékenység előzte meg az állásfoglalást, az egészen pontosan miről is szól, és mik lehetnek a következményei – fogalmazott. Császári szerint fontos előzménye volt a mostani halasztásnak, hogy Jacques Rogge NOB-elnök a közelmúltban kijelentette: tulajdonképpen elégedett a jelenlegi műsorral, továbbá hogy a Nyári Olimpiai Sportszövetségek Szervezete kiállt a sydneyi program fenntartása mellett.

Pécsi Gábor, a magyar szövetség főtitkára úgy véli: szerencsésebb lett volna, ha egy határozottan pozitív állásfoglalás születik, de most mégis sokkal jobb a helyzet, mintha száműzték volna a sportágat. – Komoly feladat vár az UIPM-re. Budapesten 1999-ben nagy érdeklődést kiváltó, sikeres világbajnokságot rendeztünk, melyen itt voltak a sydneyi olimpia szervezői is. Talán ennek is betudható, hogy 2000-ben minden korábbinál jobb ötkarikás versenyre került sor. Ha a nemzetközi szövetség ezt a vonalat, lebonyolítási stílust erősíti, biztos vagyok abban, hogy az öttusával kapcsolatos találgatások egyszer s mindenkorra lekerülnek a NOB napirendjéről” – mondta.

Pálvölgyi Miklós magyar szövetségi kapitány szerint a „lebegtetés”, vagyis a döntés elhalasztása nem tesz igazán jót a sportágnak, amelynek azonban a vonzereje vélhetően így is megmarad. – Nem a legrosszabb, de nem is a legjobb döntés született – fogalmazta meg tömören a véleményét. (MTI)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Korábbi cikkek a témában

Ezt olvasta már?