Magyar–szerb csata a férfikézi-vb-ért

Az egyik legerősebb ellenfélnek tartott szerbekkel találkozik a magyar férfi-kézilabdaválogatott a jövő évi világbajnokság júniusi selejtezőjében.Krakkó.

Az egyik legerősebb ellenfélnek tartott szerbekkel találkozik a magyar férfi-kézilabdaválogatott a jövő évi világbajnokság júniusi selejtezőjében.

Krakkó. A lengyelországi Európa-bajnokság zárónapján tartott sorsoláson kiderült, hogy az első mérkőzést Szerbiában rendezik június 10–12., a visszavágót pedig Magyarországon 14–16. között. A magyarok a 12., a szerbek a 15. helyen zártak az Eb-n. A 2017 januárjában esedékes vb-nek Franciaország ad otthont.

Az Eb-n (melynek Spanyolország–Németország döntője lapzárta után ért véget) már az utolsó két mérkőzés előtt kihirdették a torna legértékesebb játékosát és álomcsapatát. A posztonkénti legjobbakra két nap alatt 57 ezren szavaztak, a torna MVP-je a spanyol Raúl Entrerríos lett. A szurkolók szavazatát negyvenszázalékos súllyal vették figyelembe, a szakértők voksai hatvan százalékot értek a végső sorrendnél. A torna legértékesebb játékosát kizárólag a szakértők véleménye alapján nevezték meg. A torna álomcsapata:

Kapus: Andreas Wolff (német)

Balszélső: Manuel Strlek (horvát)

Balátlövő: Michal Jurecki (lengyel)

Irányító: Sander Sagosen (norvég)

Beálló: Julen Aguinagalde (spanyol)

Jobbátlövő: Johan Jakobsson (svéd)

Jobbszélső: Tobias Reichmann (német)

Védőjátékos: Henrik Möllgaard (dán)

MVP: Raúl Entrerríos (spanyol).

Közben az Eb szervezői azt is bejelentették, hogy az eddigi legnézettebb kontinenstorna lett a lengyelországi. A Krakkóban, Gdanskban, Wroclawban és Katowicében lebonyolított torna már a zárónap előtt megdöntötte a két évvel ezelőtti, dániai Eb csúcsát, amikor az északi országban 373 ezer néző látogatott ki a 2014-es viadalra. (MTI, nso)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?