Magyar nagydíjsiker

A küzdőtéren három szőnyegen kötöttfogásban Bulgária, Csehország, Horvátország, Lengyelország, Magyarország, Románia, Szerbia, Ukrajna, Szlovénia és Szlovákia harminc egyesületének százhetvennyolc versenyzője csatázott az érmekért.

A küzdőtéren három szőnyegen kötöttfogásban Bulgária, Csehország, Horvátország, Lengyelország, Magyarország, Románia, Szerbia, Ukrajna, Szlovénia és Szlovákia harminc egyesületének százhetvennyolc versenyzője csatázott az érmekért. Köztük a vendéglátók alakulata, mely az utóbbi években tarolt a csapatversenyben. Ezúttal nem sikerült a címvédés, holott a Duna-parti klub birkózói kiváló teljesítményt nyújtottak.

„A magyarországi klubok összefogtak, a legjobbjaikból verbuválódott alakulat immár országos válogatottként indult a viadalunkon. A Bacsa Ferenc vezette együttes tagjai tizenegy aranyérmet gyűjtöttek be, természetesen a csapatok versenyében is ők kerültek az élre. Ez a tény is azt sugallja, hogy Csallóköz Nagydíja nemzetközi viszonylatban is rendkívül értékes trófea. A mieink közül Mezej József, Csörgő Áron, Ágh Attila és Rohály József győztesként került a krónikába, kollektívánk tagjai tizenegy éremmel gyarapították gyűjteményünket, csapatversenyben pedig a második helyen végeztünk” – tájékoztatta lapunkat eredményeikről Meton Krisztián, a bősi Russel birkózóklub elnök-főedzője, aki megkülönböztetett figyelemmel követte a kadettok mezőnyében zajló összecsapásokat. A szlovák válogatott bő keretébe besoroltak számára ugyanis a megmérettetés egyben válogatóverseny is volt. „Az augusztusban zajló Európa- és világbajnokság előtt már körvonalazódnak az erőviszonyok. Örülök, hogy a kiküldetésre legesélyesebbek közül Rohály József újra megvillantotta tudását” – mondta a korosztályos válogatott felkészítését is irányító Meton Krisztián.

„Néhány versenyzőnk ezúttal mélyen a tudása alatt teljesített, de Seifert Ramónnak köszönhetően nekünk is jutott aranyérem” – ecsetelte védenceik felemás bizonyítványát Kúr Károly, a komáromi Spartacus birkózóklub elnöke.

„Jó formában versenyzett, megérdemelten szerzett elsőséget Sluka István, aki a magyar válogatott Gyürkit verte a fináléban” – summázta védencük sikerét Kohút Milán, a madari birkózóklub elnöke.

Az említetteken kívül a dél-szlovákiaiak közül még gútai, somorjai és naszvadi versenyző is dobogóra került a rangos megmérettetésen.

A rendezők különdíjjal jutalmazták a mezőny legtechnikásabb külföldi (Pramatarov Danielt, Bulgária) és hazai (Mezej József) birkózóját. „Szervezésből ezúttal is jelesre vizsgáztunk. Köszönet minden támogatónak, szülőnek és barátnak, akik segítségükkel hozzájárultak egyre népszerűbb tornánk színvonalas megrendezéséhez” – zárta mondanivalóját Meton Krisztián.

Nagydíjtények a Hírkosárban.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?