Magyar bokszdiadalok

Roseto degli Ambruzzi. Kalucza Norbert és Káté Gyula arany-, Varga Miklós pedig ezüstérmes lett a Roseto degli Ambruzziban rendezett első európai olimpiai kvalifikációs ökölvívótornán, melyen mindhárman már a döntőbe jutással kvótát szereztek.

Az 51 kg-ban szereplő Kalucza és a 64 kg-os Káté egyaránt mérkőzés nélkül végzett az 1. helyen, miután előbbi brit és utóbbi román ellenfele sem állt ki a döntőre. Vargának ezzel szemben ringbe kellett lépnie az ukrán Olekszandr Kljucsko ellen. A hajdúsámsoni bokszoló a kvalifikáció kivívása után nem tudta felszívni magát a tulajdonképpen tét nélküli mérkőzésre és végül 30:14-es pontozással kikapott.

A magyar csapatból Szili Istvánra várt komoly feladat szombaton, ugyanis a pénteki elődöntőjét elveszítő, 75 kg-os kőszegi öklöző az örmény Andranik Hakobjan ellen a 3. helyért, s egyben az olimpiai kvótáért küzdött. Szili azonban elveszítette a bronzmérkőzést, és ezzel nem sikerült kvótát szereznie. A magyar bunyós ennek ellenére remekül helytállt Hakobjan ellen, aki nem kis részben a pontozóknak köszönheti sikerét. Szili hiába ütött többet és pontosabban, volt a meccsnek egy másfél menetes – mint kiderült döntő – periódusa, amikor egyáltalán nem kapott pontot. A csatát végül 25:19-re nyerte Hakobjan.

Az olaszországi viadalon így is a várakozásokon felül teljesített a magyar csapat, amely Kalucza Norbert (51 kg), Varga Miklós (60) és Káté Gyula (64) révén három kvótát szerzett, így a tavalyi világbajnokságon kvalifikált Szellő Imrével (81 kg) együtt négyen már biztosan képviselhetik Pekingben a magyar színeket.

A többieknek, így Szilinek is még egy lehetősége lesz az ötkarikás részvétel kivívására, méghozzá az április 7. és 13. között sorra kerülő athéni kvalifikációs versenyen.

Szili Istvánhoz hasonlóan Pavol Hlavačka (69 kg) is a harmadik helyért bokszolhatott, ám ő is balszerencsés vereséget szenvedett, így Olaszországban neki sem sikerült kiharcolnia az olimpiai részvételt. Athénban azonban a szlovák bunyós is javíthat.

A nyitrai öklöző az angol Bill Joe Saundersszel csatázott az ötkarikás kvótáért, és pontozással (20:10) szenvedett vereséget. Édesapja és egyben edzője, Tibor Hlavačka így kommentálta teljesítményét: „Elfáradt a sorsöntő összecsapásra, sajnos, a torna előtt influenzás volt, s nem edzhetett teljes erőbedobással. Az ötödik meccset már nem bírta erőnlétileg. Még van remény az olimpiai szereplés kiharcolására, hiszen egy hónap múlva, Athénban bizonyíthat!” (mti, sita)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Korábbi cikkek a témában

Ezt olvasta már?