Magabiztos magyar siker

2022hoki.kep.majus.3

A divízió I/A-s jégkorong-világbajnokság nyitómérkőzésén a magyar válogatott magabiztos, 5:1-es győzelmet aratott Dél-Korea ellen.

A magyar nemzeti csapat 1095 nap után játszott újra világbajnoki mérkőzést. Vas Jánosék jól kezdtek, sokkal többet voltak a támadóharmadban ellenfelüknél, és a 7. percben meg is szerezték a vezetést. Fejes a pálya jobb oldaláról, a kék vonal közeléből vállalkozott lövésre, a korong egy védőn megpattanva kötött ki a kapuban, 1:0.

Két percet sem kellett várni az újabb magyar gólra, Erdélyék beszorították ellenfelüket a kapujuk elé, sorra jöttek is a lövések, végül Sofron tudta bevenni a kanadai születésű Dalton kapuját, 2:0. Benne volt a játékban a harmadik gól is, ehhez Hári járt a legközelebb, de a 16. percben nagy helyzetben lecsúszott a korong a botjáról és kimaradt a lehetőség.

Az első szünetet követően aktívabban kezdtek a koreaiak, de gyorsan megtörték a lendületüket a magyar játékosok. Erdély Csanád szép cselek után előbb a kapuvasat találta el, majd a saját kipattanóját a kapus hátának segítségével juttatta a kapuba, 3:0. Öt perccel később emberelőnyből Erdély belőtte a negyediket is, 4:0-nál pedig időt kért Dél-Korea szövetségi kapitánya. Nem sokkal később mindkét oldalon jött egy-egy kiállítás, így 4 a 4 elleni játéknál jött a következő magyar gól, Erdély klasszikus mesterhármast szerzett, 5:0.

Hat perccel a második harmad vége előtt büntetőhöz jutott a koreai válogatott, ám An Dzsin Huj csak a kapuvasat találta el, így nem változott az eredmény. A folytatásban több helyzet is adódott mindkét válogatott előtt, a harmadik játékrészben egy koreai akción belül háromszor is a kapufára pattant a korong, de Rajna Miklós ekkor még meg tudta őrizni kapuját a góltól. Nem úgy két perccel a vége előtt, amikor Kim Szang Vuk talált be, 5:1. A hátralévő időben még egyszer csattant a vas egy dél-koreai akció végén, de az eredmény már nem változott. A magyar válogatott a feljutás szempontjából roppant fontos meccsen magabiztos játékkal győzte le ellenfelét. Nagy Gergőék szerdán 15.30-tól Litvánia ellen lépnek jégre.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?