Magabiztos címvédő

London. Wimbledonban a nyolcadik játéknap küzdelmeivel folytatódott a közel 9 millió font összdíjazású angol nyílt teniszbajnokság. Női egyesben a címvédő Venus Williams a várakozásnak megfelelően könnyedén harcolta ki az elődöntőbe jutást.

Daniela Hantuchová (11. kiemelt) a wimbledoni tenisztorna 4. fordulójában 6:4, 7:5 arányban legyőzte a jugoszláv Jelena Dokicsot (7.), s a negyeddöntőben az amerikai Serena Williamsszel találkozikČTK/AP-felvételA hétfői rossz idő miatt megváltozott a keddi program (a délutáni zápor miatt később kezdődött). A közel kétórás eső következtében a verseny második hetének első napján két mérkőzés nem fejeződött be, egy el sem kezdődött, ezeket tegnap folytatták, illetve pótolták. Még mindig beszédtéma volt Daniela Hantuchová hétfői győzelme (Dokics 6:4, 7:5), akit az utóbbi napokban igencsak „célba vettek” az újságírók. „Ne az arcomat figyeljék, hanem a játékomat” – válaszolta az egyik kíváncsi tollforgatónak a 19 éves poprádi szépség.

Elsőként a legnagyobb esélyes, a két évvel ezelőtt és tavaly is győztes amerikai Venus Williams jutott a női egyes elődöntőjébe. A tengerentúli klasszis csak az első játszma elején „küszködött” az orosz Jelena Lihovcevával, 2:2 után viszont már egy játékot sem veszített a rendkívül sima, mindössze 47 perces találkozón. Venus Williams sorozatban 19. meccsét nyerte meg a nem hivatalos füves pályás világbajnokságon. A világelső a Szeles (amerikai, 4.)–Henin (belga, 6.) találkozó győztesével mérkőzik a fináléba kerülésért.

Xavier Malisse óriási csatában le-győzte a brit Greg Rusedskit a férfi egyes nyolcaddöntőjében. A hétfőn 2:2-es állásnál, sötétedés miatt félbeszakadt találkozót végül 2 óra 53 perc alatt nyerte meg a 27. helyen kiemelt belga játékos. A hatalmas adogatásairól ismert Rusedski ezúttal csupán kilenc ászt ütött, míg ellenfele nyolcat. Malisse 23 ki nem kényszerített hibát vétett, a brit viszont 30-at. A 22 éves belga játékos a Philippoussis (ausztrál)–Krajicek (holland) találkozó győztesével mérkőzik az elődöntőbe kerülésért.

„Ha Tim Henman lesz a wimbledoni bajnok, akkor szívesen levezetek egy show-műsort a BBC-ben Sue Barker egyik korábbi ruhájában” – fogalmazta meg tréfásan véleményét Pat Cash, a nem hivatalos füves pályás világbajnokság 1987-es győztese.

Az ausztrál sportember szerint az elsőszámú brit teniszező formája nem sok jót ígér, hétfőn is csak öt játszmás, 4 óra 13 perces meccsen múlta felül a svájci Kratochvilt. „Rendkívül feszülten játszott, a szezon korábbi szakaszában sokkal jobban teniszezett” – tette hozzá Cash.

A jelenleg a BBC sportriportereként dolgozó Sue Barker 1956. április 19-én született, 1976-ban győzött női egyesben a Roland Garroson, míg 1977-ben elődöntős volt a melbourne-i és a wimbledoni Grand Slam-tornán. A 27 éves Tim Henman 1998-ban, 1999-ben és tavaly is elődöntős volt a füves pályás szentélyben. Szerdán a brit a legjobb négy közé jutásért a brazil Sa ellen lép pályára.

EREDMÉNYEK – női egyes, negyeddöntő: V. Williams (amerikai, 1. kiemelt)–Lihovceva (orosz) 6:2, 6:0.

Férfi egyes, nyolcaddöntő: Malisse (belga, 27.)–Rusedski (brit, 23.) 3:6, 6:3, 3:6, 6:3, 6:4.

A többi meccs az eső miatt lapzárta után ért véget. (SITA, MTI)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?