Ma Szlovákia–Norvégia futballmeccs

Zsolna |

<p>A vb-felkészülés jegyében ma (17.00) Szlovákia futballválogatottja Norvégiát fogadja. Zsolnán kerül sor a barátságos mérkőzésre, amelyre már nyolcezer jegy elővételben elkelt, tehát várhatóan telt ház (10 000 szurkoló) biztatja majd Hamšíkékat.</p>

A szlovák játékosok komolyan veszik a találkozót, ezt bizonyítják a Wolfsburgban légióskodó Peter Pekarík szavai is: „Minden válogatott meccs fontos a világbajnokság előtt, hiszen sikeres eredmény esetén megnő az önbizalmunk. Nehéz ellenfél vár ránk, de győzelemmel kezdjük az idei évet.”
„Nagy a csata a vb-keretbe kerülésért, ezért mindenki maximális odaadással készül a meccsre. A norvégok ellen magabiztos, bátor játékkal akarunk kirukkolni – szögezte le ifjabb Vladimír Weiss, akit januárban a Manchester City kölcsön adott a Boltonnak. – Nálunk rendkívül jó a csapatszellem, biztosra veszem, hogy ez a vb-ig is így marad. Nem vagyunk egymásra féltékenyek, az a legfontosabb, hogy sikeresek legyünk a vb-n .” A norvégok jelenleg a 32. helyen állnak a FIFA-listán, tehát néggyel előzik meg a szlovákokat. Ez is azt mutatja, hogy kiegyenlített mérkőzésre van kilátás. Meglepetésre Egil Olsen, az északiak szövetségi kapitánya gólözönre számít: „Ádáz, de sportszerű csatát várok, úgy érzem, a szurkolók sok gólt látnak. Én konkrétan 3:3-as végeredményt tippelek.”

„Nagyon rázós mérkőzés előtt állunk, mert a norvég válogatottban több klasszis szerepel. Ellenfelünk tipikus északi focit játszik, amely nagyon közel áll az angol stílushoz. Az Olsen-legénység hasonlóan futballozik, mint Új-Zéland válogatottja, ezért nagyon fontosnak tartom ezt az erőpróbát” – mondta Vladimír Weiss, a szlovák válogatott szakvezetője, aki elárulta, hogy Šesták sérülés miatt nem lép pályára.
Eddig mindössze egyszer találkozott a két válogatott, 2000-ben, Oslóban Norvégia 2:0-ra nyert.

A hazaiak várható kezdőcsapata: Mucha–Pekarík, J. Ďurica, M. Petráš, Zabavník–Štrba–Weiss, Hamšík, Stoch–Hološko, Jendrišek. (sita, tasr)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?