Ma este Magyarország–Albánia

Budapest |

<p>Nincs mese, ma este győzni kell! Két meccs, egy pont – ez a magyar válogatott mérlege a 2010-es világbajnoki selejtezőkön. Ahhoz, hogy a továbbjutási esélyek megmaradjanak, ma este (19:45) a Puskás-stadionban le kell győzni a csoport első helyén álló Albániát.</p>

Nem muszáj 12:0-ra, mint tette azt a magyar válogatott 1950-ben (gólszerzők: Puskás és Budai II 4-4, Palotás és Kocsis 2-2), elég egy egygólos győzelem is.
A magyar csapat játékosai csak ma délelőtt tudják meg Erwin Koeman szövetségi kapitánytól, ki kezd majd az albánok ellen. Kérdéses a kapus személye: Babos Gábor (NEC Nijmegen) hátfájdalmak miatt nem készült együtt a csapattal, ezért Fülöp Márton (Sunderland) és Bogdán Ádám (Bolton) mellett a Diósgyőr kapusa, Köteles László is meghívót kapott a válogatottba.
A legerőteljesebb alakzat továbbra is a középpályás sor, olyannyira, hogy míg csatárból összesen kettő (Torghelle és Rudolf) áll a szövetségi kapitány rendelkezésére, addig például bal oldali középpályásból három is – Halmosi Péter, Dzsudzsák Balázs és Huszti Szabolcs. Halmosi eufórikus heteket él át a Hull Cityvel, az angol élvonal újonca az Arsenal és a Tottenham idegenbeli legyőzése után a Premier League 3. helyén áll, ennek ellenére a válogatottban csak epizódszerepek jutnak neki. Nem biztos a kezdőcsapatban Dzsudzsák Balázs helye sem, pedig másfél hete gólpasszal debütált a Bajnokok Ligájában a Liverpool ellen.
A legjobb formában lévő magyar játékos kétségkívül Huszti Szabolcs. A Hannover középpályása a dánok ellen kihagyta ugyan a meccs ziccerét, de a csapat legjobbja volt, a Bundesligában pedig győztes gólt – a Kicker tudósítói szerint álomgólt – lőtt a Bayern München ellen. A 25 éves középpályás kedden csak részben, szerdán pedig egyáltalán nem edzett, az orvosok szerint „túlerőltette” a térdét. Ha a játékoson múlik, ma mindenképpen pályára lép, magyar győzelem esetén ugyanis még egy fogadást is megnyer, amit a hannoveri öltözőben kötött csapattársaival. Gera nélkül
Aki biztosan hiányzik majd, az a sárga lapok miatt eltiltását töltő Gera Zoltán. Helyette Hajnal Tamás viseli a csapatkapitányi karszalagot. Hajnal szintén remek formában futballozik az utóbbi hetekben, az Udinese–Dortmund (0:2) UEFA-kupa mérkőzésen ő lőtte a vendégek mindkét gólját, a Stuttgart elleni bajnokin pedig bombagólt ragasztott Lehmann kapujába.
Az albánok, akik eddigi két meccsükön négy pontot szereztek (Svédország 0:0, Málta 3:0), a négycsillagos Airport Hotelben szálltak meg, edzéseiket pedig Vecsésen tartották. Sérültjeik nincsenek, így várhatóan a kezdőcsapatban kap helyet Lorik Cana (Marseille), Ervin Skela (Cottbus) és Erjon Bogdani (Chievo) is. A 19:45-kor kezdődő mérkőzést a svájci Claudio Circhetta vezeti, és egyenes adásban közvetíti a Sport2. (gazdag)

 

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?