Ma este DAC–Trnava derbi

<p>Ma este (19.00) megyei kupaderbire kerül sor Dunaszerdahelyen, a DAC a nagyszombati Spartakot fogadja a labdarúgó Slovnaft Cup nyolcaddöntőjében.</p>

A tét a legjobb nyolc közé jutás. A sárga-kékek a két megnyert hazai bajnoki (Trenčín 2:0, Michalovce 2:1) után a kupameccsen is győzni akarnak az újjáépített stadionban.

A szombaton harcképtelenné vált Kwin nem léphet pályára, csakúgy, mint a sérüléssel bajlódó Brašeň és Pačinda. Szarka már egy ideje a csapattal készül, várhatóan a cserepadon kezdi a nagyszombatiak elleni rangadót.

„Hazai közönség előtt sikeresek akarunk lenni. Szeretnénk folytatni a győzelmi sorozatunkat, lelkileg jól jönne a klubnak, a játékosoknak és a szurkolóknak, ha negyeddöntősök lennénk a kupában – mondta lapunknak László Csaba, a DAC vezetőedzője, aki éppen a nagyszombatiak elleni idegenbeli vesztes bajnokin (0:1) ült először a sárga-kékek kispadján. – Jó csapata van a Spartaknak, ezt bizonyítja, hogy vasárnap simán verték a Myjavát. Elsősorban a középpályán és elöl erősek, veszélyes ellenfél vár ránk. A nagyszombatiak játékán érződik, hogy egymás után térnek vissza a felépült kulcsembereik. A kupameccsek mindig különlegesek, egészen mások, mint a bajnokik. Nagyon fontos lenne a győzelem, mert a sikeres téli felkészülést követően tavasszal messzire juthatnánk a kupasorozatban. Bízom benne, hogy fantasztikus szurkolóink segítségével kivívjuk a továbbjutást.”

Vida Kristopher szombaton a nagymihályiak ellen győztes gólt lőtt, ez volt a 21 éves magyarországi légiós második találata a Fortuna Ligában (az elsőt az első fordulóban Zsolnán szerezte). „Igazi rangadó vár ránk, és már sok üzenetet kaptam a szurkolóktól, hogy szerdán is kijönnek buzdítani minket. Meg kell mutatnunk ismét az erőnket, és arra összpontosítani, hogy a kupaküzdelmekben minél messzebb jussunk” – szögezte le Vida a DAC honlapjának.

Hullámzó teljesítményt nyújtanak ősszel a nagyszombatiak, a zsolnai 0:7-es fiaskó után Miroslav Karhan vezetőedző benyújtotta a lemondását, ám ezt a klubvezetés nem fogadta el. Azóta feltámadt a Spartak, előbb idegenben 3:1-re legyőzte az eperjesi csapatot, majd odahaza 3:0-ra lelépte a Myjavát. „Kedvező számunkra, hogy euforikus hangulat uralkodik Dunaszerdahelyen, így a hazaiakon nagy a lelki teher. Nem titkoljuk, nyerni megyünk a DAC-stadionba, mert ott akarunk lenni a döntőben” – olvasható a csapatkapitány Martin Mikovič nyilatkozata a Spartak weboldalán.

A DAC legutóbb tavaly júliusban fogadta Dunaszerdahelyen a Trnavát, Mikovič góljára Pačinda duplával válaszolt, így 2:1-es hazai siker született.

Ha döntetlennel zárul a rendes játékidő, nincs hosszabbítás, azonnal tizenegyespárbaj következik.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?