Ma a Dinamo Minszkkel mérkőzik a DAC

A Dinamo Tbiliszi elleni párharc mindhárom DAC-gólját (otthon 1:1, idegenben 2:1) Vakoun Issouf Bayo szerezte fejjel

„Az EL soha nem érhet véget” – a focisláger kissé módosított verzióját énekelnék a DAC-drukkerek a ma esti (21.00) DAC–Dinamo Minszk labdarúgó Európa Liga-selejtező után is. Vida Kristopher szerint már a hazai mérkőzésen eldőlhet a továbbjutás sorsa.

A Dinamo Tbiliszi katartikus kiejtése után ma egy újabb Dinamo vár a sárga-kékekre az EL-selejtező második fordulójának első meccsén. A Dinamo Minszk a Derry Cityt búcsúztatva jutott el ide (Észak-Írországban 2:0-ra nyert a fehérorosz gárda, otthon pedig 2:1-re kikapott). A fehérorosz bajnokság tavasz–ősz ritmusban zajlik, a minszkiek jelenleg a tabella második helyén állnak, hét ponttal lemaradva az éllovas BATE mögött, de egy meccsel kevesebbet játszottak riválisuknál.

A DAC múlt héten kezdte a bajnokságot, és a Fortuna Ligában – az EL-selejtező 1. fordulójának visszavágójához hasonlóan – az utolsó percben szerzett góllal nyert Podbrezován 2:1-re. A győztes találatot jegyző Vida Kristopher azonban a klub honlapján figyelmeztetett: „Korábban kell eldöntenünk a mérkőzéseket, mert így túl sok izgalom marad a végére.”

A magyarországi támadó a Minszk elleni összecsapás kapcsán hozzátette: „Nehezebb meccsre számítok, mint a Dinamo Tbiliszi ellen, de bízom a csapatban. Szerintem a hazai meccs fog dönteni a továbbjutásról. Ha egy jó eredményt tudunk kiharcolni, akkor nem lesz gond idegenben.”

Kapcsolódó cikkünk

A Dinamo Minszk játszott már szlovákiai ellenféllel – az UEFA-kupa 2006/2007-es idényében kettős győzelemmel ejtette ki őket a ligeti Artmedia. A csapat európai kupatörténetének hajnalán kétszer a Rába ETO-val is találkozott: a BEK 1983/84-es idényének második fordulójában kettős győzelemmel túljutott a győrieken, akik azonban három szezonnal később revansot vettek, és minszki 4:2-es győzelmüknek köszönhetően búcsúztatták a Dinamót az UEFA-kupa első körében.

A DAC korábban sosem jutott túl egy európai kupasorozat második állomásán, legfeljebb egy akadályt vett sikerrel, vagyis a Minszk elleni esetleges továbbjutás klubtörténeti esemény lenne. A továbbjutó a harmadik fordulóban a Zenit Szentpétervárral találkozik.

A ma esti meccset az ukrán Szergij Bojko vezeti, és az STV 2 közvetíti. (bt)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?