Londonban és Liverpoolban is városi rangadót vívnak

Mohamed Salah
London/Liverpool |

Észak-Londonban a Tottenham és az Arsenal, Liverpoolban a város két első osztályú csapata, az Everton és a Liverpool vív városi rangadót az angol labdarúgó-bajnokság 29. fordulójában.

 

A játéknap nyitómeccsén, szombaton, a fővárosi derbin két eltérő formában lévő csapat találkozik: a házigazda Tottenham ugyan a Bajnokok Ligájában 3-0-s előnyt szerzett a Dortmunddal szemben, ám a Premier League-ben legutóbbi két összecsapását elvesztette, így az Arsenallal szembeni előnye négy pontra olvadt. Unai Emery csapata ezzel szemben elmúlt három bajnokiját megnyerte, szerdán ráadásul öt gólt lőtt a Bournemouthnak, így önbizalomtól duzzadva utazhat a Wembleybe.

"Soha nem könnyű egy vereség után pozitívnak maradni, de gyorsan tovább kell lépnünk, hogy szombaton készen álljunk" - mondta Mauricio Pochettino, a Tottenham vezetőedzője, akivel a kispadon pályaválasztóként még nem kapott ki a csapat az Arsenaltól.

A két együttes bajnoki mérkőzésein az utóbbi években a vendégeknek nem sok babér termett: legutóbb még 2014-ben az Arsenal tudott riválisa otthonában nyerni.

A forduló másik, nagy érdeklődéssel várt összecsapását Liverpoolban vívják: a listavezető Liverpool az Anfield Roadtól néhány utcányira, a Goodison parkban lép pályára.

"A legutóbbi győzelem még több önbizalmat adott nekünk, noha tudjuk, az Everton ellen soha nem egyszerű játszani. Nagyszerű csapatunk van, amely hozzászokott az ilyen mérkőzésekhez" - mondta a liverpooliak szenegáli válogatott csatára, Sadio Mané együttese szerdai, Watford felett aratott 5-0-s diadalára utalva.

Papíron ugyan rangadót játszik egymással a két csapat, az elmúlt egy évtizedben azonban nem sok sikert ért el az Everton: a kékek bajnokin legutóbb 2006-ban tudták legyőzni a Liverpoolt, és az elmúlt 19 évben - minden sorozatot figyelembe véve - 42 tétmérkőzésen mindössze háromszor örülhettek győzelemnek, vagy továbbjutásnak.

A címvédő, a Liverpool mögött jelenleg egypontos hátránnyal álló Manchester City - amely múlt vasárnap a Chelsea-vel szemben megnyerte a Ligakupát - már szombaton letudja soros bajnokiját: ha Josep Guardiola együttese nyer a saját közönsége előtt mindössze három vereséget számláló Bournemouth vendégeként, akkor átmenetileg a tabella élére ugrik.

Az elmúlt tizenegy forduló alapján a legjobb formában lévő csapat (kilenc győzelem, két döntetlen), az ötödik Manchester United számára szombaton a Southampton ellen hazai pályán úgy is kötelező a győzelem, hogy egyelőre nem tudni, a szerdai, Crystal Palace elleni mérkőzésen (3-1) sérült tíz labdarúgója közül ezúttal számíthat-e már valakire Ole Gunnar Solskjaer vezetőedző.

A Leicester City kedden kinevezett új vezetőedzője, Brendan Rodgers a Watford ellen mutatkozik be csapata kispadján.

 

Érdekes

Premier League, 29. forduló:

    szombat:
    --------
Tottenham Hotspur-Arsenal 13.30
Bournemouth-Manchester City 16.00
Brighton-Huddersfield Town 16.00
Burnley-Crystal Palace 16.00
Manchester United-Southampton 16.00
Wolverhapton-Cardiff City 16.00
West Ham United-Newcastle United 18.30


    vasárnap:
    ---------
Watford-Leicester City 13.00
Fulham-Chelsea 15.05
Everton-FC Liverpool 17.15

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?