Loki, Spartak: elérhető a bravúr

Fradi

A Ferencváros számára (19.00) csak formalitásnak ígérkezik a csütörtöki budapesti visszavágó a labdarúgó EKL-selejtezők 3. fordulójában, Nagyszombatban (20.00) és Debrecenben (21.00) azonban teljesen nyílt a továbbjutás kérdése.

Mindhárom mérkőzést közvetítik élőben, sorrendben az M4 Sport, az RTVS Šport és ismét az M4 Sport.

A retró jegyében

A Ferencváros a hétvégén elszenvedte első vereségét a megbízott vezetőedző, Máté Csaba irányításával. De vélhetően a Puskás Akadémia elleni 1:2 sem változtat a tényen, hogy a máltai Hamrun Spartans ellen csak formalitásnak tűnik a visszavágó a kinti 6:1-es siker után. A zöld-fehérek mindenesetre komoly programmal csábítják a szurkolókat. Például a meccs előtt a Fradi Múzeumnál találkozhatnak Telek Andrással, Keller Józseffel, Rákosi Gyulával és a mostani keretből Botka Endrével is. Az FTC arra bíztatja a szurkolókat, hogy régebbi klubmezeikben jöjjenek a Groupama Arénába. Telt ház viszont semmiképpen sem lehet, az UEFA a 20 ezer eurós pénzbüntetés mellett ugyanis bezáratta a teljes D4-es, valamint a D3-as szektor egy részét, mivel a Shamrock elleni meccsen az Újpestet, a Kispestet és az MLSZ-t gyalázó rigmusok hangzottak el.

Kényelmes pozícióból várhatjuk a visszavágót, de a hétvégi, Puskás Akadémia elleni vereség miatt nem engedhetjük meg magunknak, hogy leengedjünk. Igenis győzelmi igénnyel kell kifussunk a pályára. A játékosokat rotálni kell, mindenkinek meg kell találnia a saját motivációját. És azt is hangsúlyoztuk a játékosoknak, ne továbbjutásban gondolkodjanak, hanem győzelemben – szögezte le Máté Csaba.

A Fradi továbbjutás esetén a litván Vilnius és a svéd Häcken párharcának vesztesével mérkőzhet a csoportkörös szereplésért.

Kitalálni valami meglepőt

Nagyszombatban a Lech Poznan ellen vélhetően – az üresen hagyott biztonsági zónákat leszámítva – telt ház fogja buzdítani a Spartakot. Egy hete a lengyel csapat főleg az első félidőben dominált, de a hajrában Lukáš Štetina góljával (2:1) szoros eredmény alakult ki, így teljesen nyílt a visszavágó. „A sok szurkoló hatalmas energiát tud adni, arra számítok, hogy több lesz az érzelem, nagyobb az elszántsíg részünkről. A lelátón azt kell éreznie mindenkinek, hogy győzni akarunk. Azzal nem kalkulálok, hogy a Lechet megfogná a hangulat, ők hozzá vannak szokva az ilyemsihez. Ha jól fogunk teljesíteni és nem követünk el hibákat, sikeresek leetünk – mondta a tegnapi sajtótájékoztatón michal Gašparík, a nagyszombatiak vezetőedzője.

A Spartak rövid időn belül harmadszor játszik az Ekstraklasában szereplő csapattal a nemzetközi porondon: 2018-ban sikerült túljutniuk a varsói Legián a BL-selejtezőben (2:0, 0:1), tavaly viszont – szintén az EKL-selejtező 3. körében – a későbbi bajnok Raków diadalmaskodott (2:0, 1:0). Emellett a hazai játékosok közül kilencen is megtapasztalhatták már korábban más csapatoknál, milyen a Lech ellen játszani.

A mostani találkozóra mindkét fél nyugodtan készülhetett, mivel aktuális bajnokijaikat elhalasztották. „Javulnunk kell támadásban. Az első meccsen inkább a védekezéssel törődtünk. Ha labdát szereztünk, az ellenfél pressingje nyomán nagyon gyorsan el is veszítettük. Erre ki kell találnunk valamit, amivel meglepjük őket – jegyezte meg Štetina.

A párharc továbbjutójára az EL-selejtezőkben érdekelt prágai Slavia és az ukrán Dnyipro-1 kiesője vár majd.

Jöhetne a Fiorentina

Hasonlóképpen, a debreceni Nagyerdei Stadionban is tömött lelátók előtt kerül sor ma a Rapid Wien elleni meccsre. A bécsi 0:0 után – a papírforma és a fogadóirodák oddsai alapján – még mindig bravúrnak számítana a Loki továbbjutása, ugyanakkor a bajnoki forma mellette szól: Dzsudzsákék felforgatott összeállításban is nyertek 1:0-ra a hétvégén a Zalaegerszeg ellen, és még hibátlanok az NB I-ben. A Rapid viszont elszenvedte első vereségét az osztrák Bundesligában, melynek 3. fordulójában 1:0-ra kikapott hazai pályán a Hartbergtől.

„Büszke vagyok arra, hogy itt lehetünk, egy szuper csapattal állunk szemben. A Rapid nagyon erős, és egy hete nagy nyomást helyezett ránk Bécsben. Arra kérem a szurkolókat, hogy a nehéz pillanatokban is támogassák a csapatot” – nyilatkozta Szrdjan Blagojevics, a DVSC vezetőedzője.

Míg a DVSC még sosem találkozott az európai kupaporondon osztrák ellenféllel, a Rapid magyar csapattal három alkalommal is. A Videotont (1981/82, UEFA-kupa) és a Tatabányát (1985, KEK) búcsúztatták, a Diósgyőrrel szemben (1979/80, UEFA-kupa) viszont alulmaradtak.

A győztesre igazi nagyágyú vár, a playoffban a sorozat tavalyi döntőse, a Fiorentina lesz az ellenfele. 

 

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?