Likerecz aranyérmes

Antalya. Likerecz Gyöngyi szakításban 116 kg-os világcsúcs-beállítással győzött. Az első fogásnem elsősége után a mindössze 18 éves magyar versenyző lökésben is diadalmaskodott, így az összetettben is megnyerte a 75 kg-osok versenyét.

Antalya. Likerecz Gyöngyi szakításban 116 kg-os világcsúcs-beállítással győzött. Az első fogásnem elsősége után a mindössze 18 éves magyar versenyző lökésben is diadalmaskodott, így az összetettben is megnyerte a 75 kg-osok versenyét. A szakításhoz hasonlóan a magyar súlyemelőnő a második fogásnemben is kivárta, amíg ellenfelei egymással viaskodva eldöntik a második, illetve harmadik hely sorsát, s aztán 135,5 kg-on kezdett, amely junior világcsúcsot és felnőtt Európa-csúcsot jelentett számára. Második gyakorlatával (140 kg) még ezt a teljesítményt is felülmúlta, és mindenkit meggyőzött: 2001-ben őt illeti a kategória mindhárom aranyérme. „Határtalanul boldog vagyok, egyelőre még fel sem tudom fogni, hogy mi történt. Ez hihetetlen. A verseny előtt nagyon izgultam és egy éremmel is elégedett lettem volna, de természetesen nem bánom, hogy több lett belőle” – nyilatkozta a győztes.

Női 75 kg, összetett, világbajnok: Likerecz 255 kg (115, 140) – Európa-csúcs; 2. Sahbaz (török) 247.5 (112,5, 135; 3. Csun-jen (kínai) 242.5 (107,5, 135).

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?