Lezsaics két góljával nyertek a somorjaiak a rimaszombatiak ellen

ÚJ SZÓ-TUDÓSÍTÁSSomorja. A somorjaiak és a rimaszombatiak mérkőzése iskolapéldája volt annak, hogyan tudja cáfolni az első tavaszi meccs a téli felkészülés tapasztalatai alapján felállított hipotéziseket.

ÚJ SZÓ-TUDÓSÍTÁS

Somorja. A somorjaiak és a rimaszombatiak mérkőzése iskolapéldája volt annak, hogyan tudja cáfolni az első tavaszi meccs a téli felkészülés tapasztalatai alapján felállított hipotéziseket. A rimaszombatiak – akik tavasszal általában jobbak, mint ősszel – semmit nem mutattak Somorján, ellenben a hazaiak – akiknek játékerejéről még új vezetőedzőjük, Libor Fašiang is csak óvatosan mert nyilatkozni – legalább harcoltak, s Igor Lezsaics két góljának köszönhetően 2:0-ra győztek.

Lezsaics utoljára tavaly augusztusban talált bajnoki meccsen a hálóba, a 6. fordulóban a liptószentmiklósiak ellen. Azóta semmi. Egészen szombatig, amikor a 24 éves szerb csatár akár mesterhármast is elérhetett volna. A 9. percben óriási kapufát lőtt, a második félidőben pedig egy bombalövését vetődve védte Kostolanský.

Ekkor azonban már régen 2:0 volt, mert a rimaszombatiak kapusa a 36. percben Lezsaics szabadrúgását nem tudta kivédeni. A sorfal szétugrott (jobban mondva a somorjaiak elléptek belőle, amire azért a rimaszombatiak is számíthattak volna), a labda megpattant, a kapus megcsúszott – ha e három körülmény közül csak egy is máshogy alakul, Lezsaics talán még mindig a gólképtelensége felett keseregne. De nem így történt, és a találat szárnyakat adott a somorjaiaknak: gyors labdaszerzés után Szavics passzolt honfitársához, Lezsaics pedig őrzőjét megelőzve két perc leforgása alatt másodszor is a hálóba lőtt.

„Az egész felkészülés alatt azon dolgoztam, hogy végre jöjjenek a gólok, és jöttek is!” – jelentette ki magabiztosan Lezsaics, azt már nem részletezve, hogy az „egész felkészülés” egy részét Szencen töltötte, de végül maradt a bentmaradásért küzdő újoncnál.

A kiesés ellen harcolnak a rimaszombatiak is, egyelőre nem valami meggyőzően. A téli erősítések listája impozáns – Pribula, Katona, Adam, Szivcsevics, Labun, Kubík –, a játék gyatra. Somorján szinte helyzetük sem volt, s erre csak részben mentség, hogy először játszottak idén természetes füvön, illetve hogy sérülés miatt hiányzott Migaľa és Poleť. „Én sem ezt vártam. Nagyon passzívak voltunk” – vallotta be Branislav Mráz vezetőedző.

Libor Fašiang viszont fellélegezhetett, győzelemmel mutatkozott be a somorjaiak kispadján: „Mindig van min javítani, nálunk is elkelne még néhány jó játékos, de most jól játszottunk, és megérdemelten nyertünk.” (bt)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?