Lezárná az aranycsatát a HC DAC

KovácsNoémi.HCDAC

A dunaszerdahelyi női kézilabdacsapat a szlovák bajnoki rájátszás döntőjének második mérkőzésén a nagymihályi Iuventa otthonában lép pályára szerdán 17.30-tól. Debre Viktorék szeretnék lezárni a párharcot.

A Iuventa megnyerte a legutóbbi tizenegy kiírást, összesen pedig tizennégy elsőségnél tart, de a szombati 31:21-es vereség után mentálisan és a számos sérülés miatt fizikálisan sincsenek túl jó helyzetben. Dunaszerdahelyen mindössze tíz mezőnyjátékossal álltak ki, de az elődöntőben sem volt sokkal jobb a helyzetük, ott viszont vesztes állásból fordítani tudtak a vágsellyeiek ellen. „Többet kell kihoznunk magunkból, harcosabban kell játszanunk, ha nagyobb energiát fektetünk bele, akkor még visszatérhetünk a dunaszerdahelyi csarnokba” – mondta a finálé első meccse után Peter Kostka, a nagymihályiak edzője, aki elismerte, hogy szombaton megérdemelték a vereséget.

Dunaszerdahelyen arra készülnek, hogy megszerzik első nagymihályi győzelmüket. „Nagyon szeretnénk nyerni, még sosem sikerült náluk nyernünk. Úgy fogunk készülni, hogy szerdán behúzzuk a meccset. Valószínűleg vérrel-verejtékkel kell küzdenünk, hogy nyerhessünk, de ebben a szellemben fogunk játszani” – nyilatkozta lapunknak az első mérkőzés után Sári Barbara, akivel egyetértett Natália Némethová is. „Semmi más nem elfogadható, csak a győzelem, remélem, hogy Nagymihályban lezárjuk a döntőt” – jelentette ki határozottan a szlovák válogatott balátlövő.

Debre Viktor szerint jól ismeri egymást a két csapat, így meglepetést egyik fél sem fog okozni. „Úgy láttam, hogy maradt még bennünk. Rengeteg olyan dolog van még, amit szerettem volna látni az első meccsen, de nem láttam. Abban bízom, hogy azokat még elő tudjuk varázsolni. Jó lenne rövidre zárni az évadot, hiszen csak nyúlik-nyúlik és mindenki fáradt” – tette hozzá a HC DAC edzője.

Amennyiben a dunaszerdahelyiek győznek, megtörik a legutóbbi tizenegy aranyérmet begyűjtő Iuventa egyeduralmát. Ha a hazaiak nyernek, akkor vasárnap újra Dunaszerdahelyen mérik össze tudásukat a csapatok.

Pénteki számunkban helyszíni riporttal jelentkezünk a döntő második mérkőzéséről.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?