Lévai győzelem a rimaszombatiak ellen

lévai hokisok
Léva |

A lévai jégkorongozók 3:2-re legyőzték a rimaszombatiakat az I. ligába jutásért zajló osztályozó első mérkőzésén.

Káprázatos összecsapást láthatott a rekordszámú, 1500-as szurkolósereg. Nem volt baj az irammal, és a nézőtéri hangulat is kiváló volt. Sajnálhatják azok, akik nem jöttek el, de talán be sem fértek volna többen a sportcsarnokba.

A lévaiaknál a tapasztalt hokisokat tökéletesen egészítették ki a fiatalok. Tökéletesen olvasták a játékot, szervezett támadásépítésekkel teremtettek helyzeteket. A vendégek inkább az ellenfél gyengéit igyekeztek kiaknázni. Nyíltan, gólra törően hokiztak.

Már az 5. percben hidegzuhany érte a gömörieket, hiszen id. Juraj Štefanka vezetéshez juttatta a vendéglátókat, ám Ján Podkonický edző védencei nem omlottak össze és Vilhinszkij jóvoltából tíz perc leforgása alatt kiegyenlítettek. Kulcsfontosságúnak bizonyult a második harmad közepén, hogy a rimaszombatiak nem tudták gólra váltani emberelőnyüket, a lévai Mihalík viszont túljárt a 42-szeres válogatott hálóőr, Karol Križan eszén. A véghajrában aztán mindkét alakulat – Zorvannak és Bogoszlovszkiinak köszönhetően – szerzett egy-egy találatot, így a Garam mentiek megőrizték egygólos előnyüket, és 3:2-re nyertek.

„Ezúttal sem vallott szégyent a hokink. Végig fegyelmezetten védekeztünk, és kellő elszántsággal játszottunk. Jobban igyekeztünk, mint az ellenfél, és végig többet korcsolyáztunk, mint ők. Akadtak persze gyenge pillanataink is, ám a bonyodalmakat zömében átvészeltük. Szombatig három alkalommal edzünk és remélem, hogy ez a siker erőt ad a folytatáshoz” – nyilatkozta lapunknak Jaroslav Matejov lévai edző.

„Az utóbbi idők leggyengébb teljesítményét tudhatjuk magunk mögött. Álmosan és néha bizony elképzelés nélkül korcsolyáztunk. Száznyolcvan fokos fordulatra lesz szükségünk ahhoz, hogy továbbra is játékban maradhassunk”– vélekedett Michal Slovák, a rimaszombati HKM klubelnöke és játékosa.
Az osztályozót két győztes meccsre játsszák, szombaton (kezdés 17.00) Rimaszombatban folytatódik a párharc. 
Amennyiben akkor a rimaszombatiak nyernek, úgy a harmadik találkozó jfebruár 23-án lesz semleges pályán.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?