Lemaradtak a playoffról az érsekújvári hokisok

Érsekújvári hoki

Harmadik Tipsport ligás szezonjukban maradnak le először a playoffról az érsekújvári jégkorongozók: a Detva 3:1-es összesítéssel verte ki őket a selejtezőben.
 

A sorozat első, érsekújvári meccsén hátrányból fordítva győztek az érsekújváriak, és a második találkozón is hasonló forgatókönyv nézett ki, a zöld-fehérek kétszer is egyenlítettek. A hosszabbításban azonban peches gólt kaptak, így 1:1-es állás után győzelmi kényszerben utaztak a két gyetvai meccsre.


„Nehéz lesz“ – prognosztizálta Milan Jančuška, az érsekújváriak vezetőedzője a közép-szlovákiai kirándulás előtt, de azt maga sem hitte, hogy két nyerhető meccset engednek ki védencei a kezük közül. Hétfőn és kedden is vezettek 1:0-ra Gyetván, de egyik alkalommal sem tudták megőrizni az előnyt – a negyedik, a sorozatot végérvényesen eldöntő meccsen a 45. percig álltak győzelemre, de a vége 2:1 lett a gyetvaiak javára.


„Nem vethetem a fiúk szemére, hogy nem akartak volna, de jobban kell dominálni. Van elég minőségi játékosunk, akik képesek lettek volna erre. Lényegében hazai környezetben vesztettük el a sorozatot, a második meccsen, és a harmadikon idegenben, ezeken nagyon sok minden hiányzott a játékunkból. El kell ismernem, hogy a Detva részéről nagyobb volt az akarás, nagyobb szívvel küzdöttek. Gratulálnom kell nekik és sok sikert kívánni a playoffhoz“ – értékelt Jančuška a meccs után.


Az érsekújváriak így paradox módon akkor maradnak le először az élvonalban a playoffról, amikor az eddigi legjobb, hetedik helyen végeztek az alapszakaszban. A Tipsport Liga átszervezett lebonyolítása miatt azonban ez idén csak playoff-selejtezőt ért, míg a tavalyi és tavalyelőtti – mindkét esetben az utolsó fordulóban kiharcolt – nyolcadik hely a rájátszást jelentette. 
Ezúttal viszont az utolsó körös, trencséniek elleni kudarc annyira rányomta a bélyegét az érsekújváriakra, hogy az alapszakasz-tizedik Detva ellen sem találták korábbi önmagukat, sem a kapusposzton (az idényben egymást fölülmúló Košarišťan–Kristín-páros nem tudta megadni azt a támogatást a csapatnak, amit megszoktak), sem mezőnyben (elmaradtak a szokott kombinációk), sem a kispadon (amely sehogy sem tudta felrázni a játékosokat).


Így az érsekújváriak számára véget ért az idény, míg az alapszakaszban 30(!) ponttal kevesebbet gyűjtött Detva készülhet a besztercebányaiak elleni playoff-sorozatra... 

Érdekes

Sima MAC-siker a „magyar ágon“

A Tisport Liga másik playoff-selejtezőjében is az alapszakaszban gyengébben teljesítő gárda diadalmaskodott: a MAC Budapest a lehető leggyorsabban, 3:0-s összesítéssel verte ki a DVTK-t. Glen Hanlon, a Jegesmedvék edzője szerint a szériában mindvégig nagy különbség volt az emberelőnyös és -hátrányos szituációkban. „Sokat lőttünk, sok helyzetet alakítottunk ki, de minőségi helyzetből nem eleget“ – jegyezte meg Hanlon. A MAC a szombaton kezdődő playoffban a zólyomiakkal találkozik. 

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?