Lehangoló látvány

Szöul. Rendkívüli tanácskozást tartanak a FIFA illetékesei és a dél-koreai, valamint a japán szervezők, hogy kiderítsék: miként maradhatott több ezer szék üresen a stadionokban a világbajnokság eddigi négy játéknapja alatt.

Szöul. Rendkívüli tanácskozást tartanak a FIFA illetékesei és a dél-koreai, valamint a japán szervezők, hogy kiderítsék: miként maradhatott több ezer szék üresen a stadionokban a világbajnokság eddigi négy játéknapja alatt.

Keith Cooper, a nemzetközi szövetség kommunikációs igazgatója szerint mielőbb orvosolni kell a problémát, mert az üres lelátók látványa lehangoló és árt a futball hírnevének. Az egyik megoldás az lehet, hogy diákokkal, utánpótláskorú futballistákkal és katonákkal töltik meg az üres szektorokat. Erre már csak azért is szükség lesz, mert például a puszani 54 ezer férőhelyes stadionban mindössze 25 186-an látták a Dél-Afrika-–araguay mérkőzést, míg a spanyolok Szlovénia elleni összecsapásán 28 598 néző volt a 44 100 férőhelyes kvangdzsui arénában. Az üres lelátók legfőbb oka, hogy a külföldiek közül a vártnál sokkal kevesebben kísérték el csapatukat. Puszanban a belföldieknek szánt belépők 87 százaléka elfogyott, de a nemzetközi piacon forgalomba hozott mennyiségnek csak 22 százaléka talált gazdára. Ugyanez az arány Kvangdzsuban 100/31 százalék.

Az illetékeseket a sikertelen jegy-eladás mellett a televíziós és rádiós közvetítések minősége is bosszantja. – Rengeteg panasz érkezett, hogy rossz a kép és hang – mondta Cooper. – Ezen is javítani kell.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?