„Legyőzzük a bajnokot”

Pozsony. Ma és holnap rendezik a labdarúgó Szuperliga 12. fordulójának mérkőzéseit. Nagy érdeklődés előzi meg a bajnok Inter púchovi vendégjátékát. Annál is inkább, mert a Matador az utóbbi időben egyre jobb eredményeket ér el, a listavezető pozsonyi együttes pedig a mezőny egyetlen veretlen tagja.

Nagy várakozás előzi meg a házigazda Matador Púchov és a bajnok Inter Bratislava ma délutáni rangadójátEugen Vojtišek felvételeA Púchov a közepes rajtot követően egyre jobban belelendül, legutóbb Trencsénben nyert 2:0-ra, kedden pedig Szlovák Kupa-találkozón 3:0-ra lehengerelte a szebb napokat látott Slovant. Sőt, a látottak alapján nagyobb arányban is győzhettek volna Pernišéket. Nem csoda, hogy bizakodva várják a sárga-feketék elleni összecsapást. „Védenceim szorgalmasan készülnek az összecsapásra, formánk felfelé ível, remélem, ezt a bajnok ellen is bebizonyítjuk. Breška felépült sérüléséből, így a legerősebb csapatot szerepeltethetem. Eddig hazai pályán állandóan mi húztuk a rövidebbet, pedig rendre kiegyensúlyozott mérkőzéseket vívtunk. Hiába őriztük szorosan Németh Szilárdot, mindig eredményesnek bizonyult. Fellélegeztünk, amikor Angliába szerződött. Legfőbb ideje, hogy megtörjön a jég, és legyőzzük az Intert. Bízom benne, hogy lelkes szurkolóink segítségével begyűjtjük a három pontot” – nyilatkozta lapunknak Jozef Šuran, a Púchov vezetőedzője.

Hárompontos előnnyel vezeti a tabellát az Inter, annak ellenére, hogy nem játszik tetszetős futballt. Két hete az eperjesi Tatrant fektette két vállra (3:1) a Bubenko-legénység, a hét közben pedig 2:0-ás győzelmet aratott Szlovák Kupa-mérkőzésen a Slovan tartalékcsapatával szemben. „Nehéz kilencven perc előtt állunk, hiszen ellenfelünk az utóbbi időben többször kitett magáért. Szerencsére, sérültünk és eltiltott játékosunk nincs. Remélem, a Matador pályáján sem szakad meg veretlenségi sorozatunk, s legalább döntelennel térhetünk haza” – jelentette ki Jozef Barmoš, a sárga-feketék klubigazgatója.

Eddig összesen ötször találkozott a két együttes, a mérleg az Inter számára kedvező: 4 győzelem és 1 vereség, a gólarány 11:4. Meglepetésre a tavalyi bajnokság nyitófordulójában 3:2-re nyert a Púchov a pasienkyi stadionban. Legutóbb, az idei pontvadászat harmadik felvonásában Kratochvíl és Czinege góljával 2:0-ra győzött a bajnok. Sikerül visszavágni a Matadornak?

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?