Legyőzte a DAC a somorjaiakat, majd bejelentett egy ghánai szélsőt

dac

A DAC labdarúgócsapata felkészülési mérkőzésen 4:1-re verte a somorjai STK-t Dunaszerdahelyen.

A DAC két osztrák ellenfél (Harberg – 1:0, Austria Wien – 0:3) után farmcsapatával, a II. ligás somorjaiakkal játszott felkészülési mérkőzést.

Egy egész sornyi hiányzó nehezítette Xisco Munoz vezetőedző dolgát: Ramadan az Ázsia-kupán szerepel Szíriával, Popovics nem volt a meccskeret tagja, míg Csinger, Gouré, Gavrics, Čermák, Dolcek és Veselovský sérülés miatt hagyta ki a találkozót.

A sárga-kékeknél szerepet kapott a jobbszélen a 32 éves Rúben Rochina, aki próbajátékra érkezett Dunaszerdahelyre. A spanyol játékos 186 mérkőzésen lépett pályára a La Ligában a Zaragoza, a Rayo Vallecano, a Granada és a Levante színeiben, sérülés miatt viszont az elmúlt egy évet szinte teljes egészében kihagyta.

A somorjaiaktól a télen már három rutinos játékos távozott, Nagy Péter, Lukáš Szabó és Jakub Čunta nélkül tovább fiatalodott az STK kerete – a szerdán pályára lépők közül Németh, Szolgai Bálint, Dobranszkij, Kachút, Demjanovič, Angyal, Vidnyánszky, Csóka, Olejník, Lami, Polniš, Horváth, Botló, Urban és Oros sem töltötte be még a 21. életévét.

A találkozó első 20 percében a somorjaiak voltak veszélyesebbek, de a 23. percben Vitális Milán szép szabadrúgásgóljával a DAC szerezte meg a vezetést. A somorjaiak Petráš nagy hibája után egyenlíthettek volna, de nem találták el az üres kaput, ehelyett a 37. percben a sárga-kékek megduplázták előnyüket, amikor Trusa közelről a hálóba bólintott.

A félidőben sorcsere történt mindkét csapatnál, csak a kapusok maradtak a pályán. A somorjaiak tizenkét perc elteltével szépíteni tudtak, Zemko hibája után Urban közelről a hálóba pofozta a labdát. A második játékrész kevésbé volt színvonalas, a mezőnyjátékot sok pontatlanság jellemezte. A 80. percben Krivokapic eldöntötte a találkozót, miután a DAC kihasználta a somorjaiak kapusának nem első hibáját. Két perccel később Barisic helyezkedett jól és az üres kapuba vágott egy kipattanót – 4:1. A végére szétesett a somorjaiak védelme, a DAC folyamatosan veszélyeztetett, a 86. percben Redzic egy büntetőt is kihagyott

A DAC a mérkőzés után bejelentette a ghánai Brian Safo Oddei szerződtetését. A 21 éves szélső a Sassulo neveltje, a Serie A-ban hétszer lépett pályára. Az elmúlt másfél évet a horvát élvonalbeli Rudesben töltötte, gólt vagy gólpasszt nem jegyzett. Oddei egyelőre fél évre írt alá Dunaszerdahelyen, hároméves hosszabbítási opcióval.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?