Legendák meccse a DAC–Slovan előtt

DAC

Szombaton (20.30) a szezon első, Slovan elleni csúcsrangadójára készül a DAC labdarúgócsapata, nem akármilyen felvezetéssel.

A Niké Liga 7. fordulójának derbije, az előző idény bajnokcsapatának és ezüstérmesének találkozója már önmagában is kiemelkedő fontosságú, nem véletlenül tűzi műsorára a Dajto mellett az M4 Sport+ is. Ám a helyszínen, a MOL Arénában már 14.30-tól játsszanak egy másik DAC–Slovan rangadót is. Ugyanis a dunaszerdahelyi klub megalapítása 120. évfordulójának jegyében megmérkőzik egymással a két egyesület öregfiúk csapata. Olyan legendák fognak pályára lépni sárga-kék mezben, mint Ján Kapko, Tibor Mičinec, Pavo Diňa, Karol Krištof, Rudolf Pavlík, Dušan Liba, Ján Hodúr, Szaban Tibor vagy Pecze Károly edző. Az égszínkékeknél Ivan Hrdlička, Ján Mucha, Tomáš Stúpala, Vladimír Kinier, Miroslav Chvíla, Dušan Tittel, Ladislav Pecko és Samuel Slovák is vállalta a szereplést.

Az ingyenesen megtekinthető gálameccs után 18 órától a szurkolói zónába várják a drukkereket, ahol a számos aktivitás mellett személyesen is találkozhatnak az egykori DAC-sztárokkal. A múlt nagyjainak ünneplése az esti Niké ligás bajnoki félidejében csúcsosodik ki, amikor a klubtörténelem legnagyobb személyiségeinek emlékplaketteket adnak majd át.

A dunaszerdahelyi klubbal kapcsolatban az elmúlt napokban röppent fel a hír, miszerint az egykori válogatott Martin Škrtel a DAC sportigazgatója lesz. A négyszer is az év labdarúgójának választott korábbi középhátvéd a nagyszombatiaknál zárta le profi játékos-pályafutását 2022-ben, és idővel szeretett volna a klub struktúráiban elhelyezkedni, de a zuhanyhíradó szerint nem volt egy hullámhosszon a tulajdonosokkal, ezért elfogadta Világi Oszkár ajánlatát. A csallóközieknél az ukrán Gleb Platov távozásával üresedett meg a sportigazgatói poszt. Lapzártánkig a DAC nem tett hivatalos bejelentést az ügyben. (ot, fcdac.sk)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?