Lefokozott szuperliga

Pozsony. Egyhónapos szünetet követően újra benépesülnek a honi futballpályák, ugyanis megkezdődik a 2002/2003-as élvonalbeli küzdelemsorozat. Visszatértek a pontvadászat régi elnevezéséhez, az I. ligához, mert a Szlovák Dohányipari Vállalat már nem támogatja a bajnokságot.

Harminchárom napig tartott ligaszünetEugen Vojtišek felvételeEgy biztos, hiába volt öt évig hivatalosan a Szuperliga elnevezés, a mérkőzések színvonala egyáltalán nem érdemelte ki ezt a hízelgő jelzőt.

Ami az esélyeket illeti, a címvédő zsolnaiakat favorizálják elsősorban a szakemberek. Nem véletlenül, az Rzeszoto kapuson kívül (egyelőre nincs klubja) az MŠK megtartotta kulcsembereit, sőt, három játékossal erősített. Sokat várnak a Németországból visszatérő Štefan Rusnáktól, aki fénykorában a Slovanban és a Slaviában termelte a gólokat. A bajnok riválisai viszont eléggé meggyengültek.

Kiegyensúlyozott kerettel rendelkeznek a púchoviak, akik szeretnék megismételni legutóbbi helyezésüket, amikor másodikként értek célba. A Matadornak nincsenek sztárjai, ám ennek ellenére sikeresek. Nagyon fogadkoznak a Slovan háza táján, legrosszabb esetben is dobogón akarnak végezni.

A megszokottnál jóval visszafogottabban nyilatkoznak a ligetiek, pedig jó anyagi háttérrel rendelkeznek. Ezúttal a korábbihoz képest csupán minimális változások történtek az Artmediánál. A szebb napokat látott Inter csikócsapattal várja a rajtot, már az is kellemes meglepetés lenne, ha a tabella közepén végezne.

Bizakodva vágnak neki a pontvadászatnak Rózsahegyen, annak ellenére, hogy több meghatározó labdarúgó vette a kalapját. Mivel ismét az SCP vállalat lett a klub főszponzora, megszűntek az a-nyagi gondok. A középme-zőnyben szeretnének zárni a trencséniek és máriatölgyesiek, bár az utóbbiak Porázik sérülése miatt csatárproblémákkal küszködnek.

Nagyon fegyverkeznek a kassaiak, Ondrej Daňko negyven játékosból választotta ki keretét. Hosszú kitérő után visszatért Obšitník, M. Sovič, Kozák, Vágner és Cifranič. Optimisták a klubvezetők, az élcsoportban akarnak végezni. Majd kiderül, mire lesz képes az 1. FC. Nem félnek az újonc nagyszombatiak sem, sőt elnökük a bajnok címről beszélt...

Néhány fordulót követően kiderül, mennyire voltak reálisak az együttesek elvárásai.

Egyelőre nem lesznek televíziós közvetítések a mérkőzésekről, de állítólag biztatóan alakulnak a tárgyalások. A szövetség vezetői kijelentették, az aranyérmet, csakúgy, mint idén, jövőre is 2,3 millió koronával jutalmazzák.

Nem panaszkodhatnak a játékvezetők, ismét magasabb összegért fújják a sípot. A bírónak egy találkozóért 10 ezer jár, a partjelző juttatása 6000 korona. Persze, ehhez jön még a napidíj...

ARANYÉRMESEK

1993/1994 Slovan Bratislava

1994/1995 Slovan Bratislava

1995/1996 Slovan Bratislava

1996/1997 1. FCšKošice

1997/1998 1. Fš Košice

1998/1999 Slovan Bratislava

1999/2000 Inter Bratislava

2000/2001 Inter Bratislava

200Š/2Ž02 MŠK Žilina

2002/2003

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?