Lavezzi duplája és Mexes ollója

<p>Szerda volt az igazság napja a labdarúgó Bajnokok Ligájában. Nyolc meccsre került sor, s a leglényegesebb kérdések az A, B, C és D csoportban öt forduló után eldőltek, megvannak a továbbjutók.</p>

KISS TIBOR NOÉ

Az A csoportban a Porto már korábban biztosította helyét a legjobb tizenhat között, s most csatlakozott hozzá a Paris Saint- Germain, amely 2:0-ra legyőzte idegenben a Dinamo Kijevet. Mindkét gólt Ezequiel Lavezzi szerezte. Az argentin a legjobbkor találta meg önmagát – a nyáron érkezett sztárnak ezek voltak az első párizsi találatai, s mindjárt BL-nyolcaddöntőt értek.

A B csoportban a Schalke– Olimpiakosz (1:0) és az Arsenal–Montpellier (2:0) meccs után a két győztes gárda szurkolói örülhettek a továbbjutásnak. Az Arsenal Jack Wilshere góljával szerzett három pontot, a húszéves középpályás még Lavezzit is lepipálta, két év után rúgott ismét gólt. Nehezebben született meg a Schalke sikere, a gelsenkircheniek körbelőtték az Olimpiakosz kapuját (lövések aránya: 17:1), de csak Fuchs távoli találatának köszönhették a továbbjutást.

Összeszedte magát az AC Milan is, és követte a Málagát a legjobb tizenhat közé. Az olaszok 3:1-re nyertek Brüsszelben az Anderlecht ellen – ez volt az idei második győzelmük a Bajnokok Ligájában. Nagy feltámadásról azért még nem beszélhetünk, a Milan az első félidőben egyszer sem lőtt kapura, és az idegnyugtató harmadik gólt is csak a 91. percben szerezte meg Pato révén.

A halálcsoportnak aposztrofált D-ben sem kell tövig rágnunk a körmünket az utolsó fordulóban. A Dortmund iskolajátékkal intézte el az Ajaxot, a németek 4:1-re győztek Amszterdamban, Jürgen Klopp nem győzött lelkendezni az újabb erődemonstráció nyomán. Parázs küzdelmet és 1:1-et hozott a Manchester City–Real Madrid meccs, ez pedig azt jelenti, hogy a manchesteriek már biztosan nem juthatnak tovább.

„Nem meglepetés, hogy kiestünk” – közölte a meccs után Roberto Mancini, de ezzel lehetne vitatkozni. Nem meglepetés, hogy a ManCity a BL-ben többnyire fásult, motiválatlan csapat benyomását keltette? Nem meglepetés, hogy a ManCity egyetlen mérkőzést sem tudott megnyerni az öt közül a csoportkörben? De, meglepetés, Mancini pedig egyelőre örülhet, hogy nem jutott Roberto di Matteo sorsára.

Néhány kérdés azért még így is maradt a továbbjutást illetően, a Málaga biztosan megelőzi a Milant, a Dortmund pedig a Real Madridot, az azonban csak az utolsó körben dől majd el, hogy a Porto–PSG és a Schalke–Olimpiakosz párosból mely csapatok végeznek a csoport első, illetve második helyén.

S bár nagy meccsek nem voltak szerdán, emlékezetes gólok azért születtek. Az Arsenal-szurkolóknak Lukas Podolski kapáslövése tetszhetett nagyon, a német csatár egy ívelt kiugratás után bombázta szét a Montpellier kapuját. A gólszépségverseny első helyén azonban vitathatatlanul Philippe Mexes végzett. A Milan francia légiósa a tizenhatoson kívül mellre vette a labdát, majd mielőtt az még leesett volna, a kapuba ollózta. Mexesnek ez volt az első találata milánói mezben. Kezdetnek nem is rossz.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?