László Csaba: Három ponttal zárni

<p>A DAC futballcsapata ma (17.00) az aranyosmaróti együttest fogadja a Fortuna Liga 19., utolsó őszi fordulójában. László Csaba védencei győzelemmel akarják befejezni az idei évet.</p>

Eddig mindkét hazai bajnokijukat megnyerték a sárga-kékek a felújított stadionban (Trenčín 2:0, Michalovce 2:1), a ViOn ellen folytatni szeretnék a sorozatukat. Kwin, Brašeň és Pačinda után Ľupták is megsérült, ráadásul Michalík Senicán begyűjtötte ötödik sárga lapját, így ő sem léphet pályára. Szarka már felépült, de várhatóan csak a cserepadon kap helyet. Valószínűleg a horvát Ljubicic lesz Huk társa a védelem tengelyében.

„Sajnos, az idény végére elfogytunk, de az a legfontosabb, hogy legyen tartásunk, és akik lehetőséget kapnak, mindent megtegyenek a sikerért. Három ponttal akarjuk zárni a szezont – mondta lapunknak László Csaba, a dunaszerdahelyiek vezetőedzője. – Érdekes meccs lesz, mert ellenfelünk önbizalommal tele érkezik hozzánk, hiszen zsinórban megnyerte az elmúlt három meccsét. Alaposan feltérképeztük őket, tudjuk, mik az erősségeik és a gyengéik. Nagy szükségünk lesz fantasztikus szurkolóink támogatására, meggyőződésem, a meccs után lesz okunk az ünneplésre.”

„Mindenképpen győzelemmel szeretnénk befejezni az évet. Odahaza a ViOn ellen kötelező három pontot szereznünk. Reméljük, hogy minél több szurkoló látogat ki, és biztat majd minket” – nyilatkozta a DAC honlapjának a 25 éves balhátvéd, Németh Zsolt.

A sérüléssel bajlódó Jakub Brašeňt választották a szurkolók a DAC őszi legjobbjának, a csapatkapitány (tavasszal is ő végzett az élen) után Peter Štepanovský és Kontár Zoltán kapta a legtöbb szavazatot.

Sokan már leírták az aranyosmarótiakat, akik hosszú ideig sereghajtók voltak, ám amióta visszatért a korábbi sikeredző, Juraj Jarábek (Peter Gergelyt váltotta), feltámadtak. Zsinórban három meccset nyert a ViOn (Senica 3:1, Prešov 3:0, Podbrezová 2:0), és feljött a 9. helyre. Jelenleg három ponttal van lemaradva a sárga-kékektől.

A DAC a tavaly őszi idényzárón is az aranyosmaróti együttest látta vendégül, és Ľupták, valamint Ljubicic találatával 2:0-ra győzött. Szeptemberben a ViOn otthonában 1:1-gyel (góllövők: Orávik, ill. Sarr) zárult az összecsapás.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?