Lassú és pontatlan volt a svájci csapat, mondta Petkovic

Vladimir Petkovic
Szentpétervár |

Szövetségi kapitánya szerint a svájci válogatott lassan és pontatlanul játszott a svédek elleni nyolcaddöntőben, ezért búcsúzott el kedden  az oroszországi labdarúgó-világbajnokságtól. 

"Szomorúak vagyunk, mert többet akartunk elérni" - mondta a szentpétervári mérkőzést követően Vladimir Petkovic, aki kiemelte, hogy a svédek pontosan azt csinálták, amit elképzeltek. - "Mi viszont egyes szakaszokban egyszerűen nem voltunk elég jók ahhoz, hogy megnyerjük a mérkőzést."

A tréner emlékeztetett rá, hogy a svédek ellen más csapatoknak is akadtak nehézségei, így nekik is, a játékuk nem volt elég folyamatos, nem sikerült hatékony támadásokat vezetni a széleken.

"Rendelkezünk a megfelelő potenciállal, jó úton járunk, de néha úgy alakulnak a dolgok, hogy elbukunk" - összegzett Petkovic.

A svédek szövetségi kapitánya a közösség erejét emelte ki.

 "Nagyszerű a csapategység a pályán és azon kívül is, márpedig a labdarúgás csapatjáték" - mondta Janne Andersson, aki a sajtótájékoztatón már a következő feladatról is beszélt.

"Megpróbáljuk a legjobbunkat nyújtani, aztán majd meglátjuk, mire lesz ez elég. Ennyivel még nem elégedtünk meg, a következő mérkőzést is meg szeretnénk nyerni. Most már nem fogjuk lejjebb adni az ambíciónkat."

Emil Forsberg, a mérkőzést eldöntő gól szerzője többek között arról beszélt: fontos hinni abban, amit csinálnak.

"Bízunk magunkban, és kifizetődik, ha védekezésben és támadásban végrehajtjuk, amit kell. Negyeddöntőbe jutottunk, ez bizonyítja, hogy amit csinálunk, az nagyon jó" - vélekedett.

A svédek szombaton, Szamarában az Anglia-Kolumbia mérkőzés továbbjutójával játszanak az elődöntőbe kerülésért.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?