Lakatos és Čech diadala

<p>Kassa/Dunaszerdahely/So-morja/Bős. Két bajnoki címet, összesen tizenegy érmet szereztek a dél szlovákiai birkózók a juniorok Kassán rendezett szabadfogású országos bajnokságán.</p>

ÚJ SZÓ-ÉRTESÜLÉS

A Hernád-parti városban tizenhat honi egyesület ötvennégy versenyzője nyolc súlycsoportban mérte össze tudását. A dunaszerdahelyiek két éremmel gyarapították gyűjteményüket. Lakatos Nikolas az 50 kilósok mezőnyében madari és sninai ellenfelét legyőzve került a fináléba, melyben két vállra fektette a marcelházai Megály Arnoldot. „Ez volt egyébként Nikolas felfelé ívelő pályafutásának első bajnoki diadala. Tizenhárom év eltelte után ismét bajnoki aranyéremnek örültünk. Ifjabb Gaál Attila a 66 kg-os súlycsoportban a második helyen végzett. Csapatversenyben tizenhat ponttal a negyedik helyen zártunk” – summázta védenceik teljesítményét Hakszer Roland, a dunaszerdahelyi birkózóklub elnöke.

Hárman (a sninai Daniel Chomanič, a kassai Jakub Sýkora és a somorjai Čech Dávid) bizonyították sokoldalúságukat. Két héttel ezelőtt kötöttfogásban, ezúttal szabadfogásban nyomatékosították egyeduralmukat. „Figyelmet érdemel, hogy a 120 kilós súlycsoportban a csallóköziek játszották a prímet. Čech Dávid mellett még a bősi Csibri János és a somorjai ifj. Szeiler Zoltán is a dobogóra került” – ecsetelte a trió helytállását Horváth István, a somorjai Gladiátor birkózóklub és az országos juniorválogatott trénere.

A bősiek mezében ismét megvillantotta tudását, súlycsoportjában a dobogó legalsó fokára került az 1998-as születésű Rohály József, aki kadettként szülői beleegyezéssel, orvosi engedéllyel állhatott csatasorba a két-három évvel idősebb riválisok között.

Az említetteken kívül a kassai viadalon még egy további marcelházai (Marczinkó Dávid), valamint komáromi (Bári Patrik), madari (Csicsó Nikolas) és rimaszombati (Michal Štork) birkózó is érmes helyen végzett. (ái)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?