KURIÓZUMOK

Lassan lemorzsolódnak az önkéntesek
Az unalmas munka, a silány ételek és a rossz hangulat miatt egyre több önkéntes morzsolódik le az athéni olimpián. A kezdetben 44 ezer segítőnek mintegy húsz százaléka már „lelépett”.

Lassan lemorzsolódnak az önkéntesek

Az unalmas munka, a silány ételek és a rossz hangulat miatt egyre több önkéntes morzsolódik le az athéni olimpián. A kezdetben 44 ezer segítőnek mintegy húsz százaléka már „lelépett”. A 160 ezer jelentkezőből kiválasztott „szerencséseknek” másfél hete csak annyi a dolguk, hogy a rekkenő hőségben állva betessékelik a bizonytalankodó turistákat az ötkarikás létesítményekbe. A biztonsági ellenőrzéseknél töltelékszerep hárul rájuk, a szűrés érdemi részét profi szakemberek végzik. „Folyton csak szendvicset eszünk, és mosolygunk. Cserébe nemhogy pénzt, de még belépőjegyet sem kapunk” – méltatlankodott egy egyetemi hallgató. (mti)

Társai vízbe akarták lökni az evezőst

Mérgükben kis híján kidobták a csónakból társai Sally Robbinst, akinek fáradtsága miatt az ausztrál csapat utolsó lett a női nyolcas evezősverseny döntőjében. A 2000 méteres döntőben az ausztrálok 10 másodperc hátránnyal értek célba, miután az utolsó 400 méteren Robbins elalélva hátradőlt, és nem volt képes tovább lapátolni. Az evezős kimerültséggel magyarázta furcsa magatartását: „Hirtelen rám tört a fáradtság, és mozdulni se tudtam. Olyan volt, mint amikor falnak ütközik az ember. A többiek nem beszéltek velem azóta.” Az ausztrál Daily Telegraph napilap szerint Robbins a legnagyobb sportbűnt követte el azzal, hogy feladta a versenyt. (o-o)

Kuvaitban kritizálják a közvetítéseket

Awwad Barad al-Enezi, a kuvaiti parlament muszlim képviselője élesen kritizálta az állami televízió, a TV Kuvait olimpiai közvetítéseit. Fő kifogása az, hogy a sportolónők „illetlen és túl sokat mutató” öltözékben versenyeznek. Szerinte az adások rossz hatással vannak a kuvaiti nép erkölcseire. A miniállamban négy éve is előfordult hasonló eset: akkor egy másik képviselő azt követelte, tiltsák be a strandröplabda, a szinkronúszás, valamint a toronyugrás közvetítéseit. (sita)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?