Kulcsár Krisztián a MOB új elnöke

<p>Kulcsár&nbsp;Krisztiánt&nbsp;választották&nbsp;elnöknek&nbsp;a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) tegnapi tisztújító közgyűlésén.&nbsp;</p>

Az első körben a három elnökjelölt közül Kulcsár Krisztiánra 83-an szavaztak, a győzelemhez azonban ekkor 84 voks kellett volna. Az addigi elnök Borkai Zsolt 54, míg Szabó Bence korábbi MOB-főtitkár 27 szavazatot kapott, így utóbbi kiesett a versenyből. 

A második körben Kulcsár Krisztán 108, míg Borkai Zsolt – aki 2010-től irányította a szervezetet – 51 voksot gyűjtött be, azaz a Nemzetközi Vívószövetség sportigazgatója lett a MOB új elnöke. 
A világbajnok, csapatban olimpiai ezüstérmes párbajtőröző programjának alapja a partneri kapcsolat. „Elsősorban a sportolókkal és az edzőikkel való partnerség. Mindenekelőtt a körülményeiken tudok javítani, és azon, hogy ne forduljon elő olyan, hogy a MOB elnökenem tud időt szakítani valamelyikükre. Az elnöki poszt nem lehet másodállású funkció, nem lehet elérhetetlen a tagság számára” – fogalmazott Kulcsár, jelezve, partnere kíván lenni az állami sportirányításnak is, változást, napi szintű együttműködést ígért. 

„Partnerséget ígérek a nemzetközi tagszövetségekkel, mert hiába a kiváló eredmények, a nemzetközi súlyunk ettől messze elmarad. Nyelvtudásomnak, kapcsolatrendszeremnek köszönhetően ebben a munkában személyesen is aktívan veszek részt. Partnerséget óhajtok kialakítani a hazai üzleti élettel. Az állami támogatáson túl piaci alapú szerződésekre is szükség van. Hosszú távon ugyanis csak utóbbira lehet alapozni, hiszen az biztosít független gazdálkodást” – nyilatkozott Kulcsár, aki azt is megjegyezte, a kommunikáció terén többre van szükség, mint egy jó honlapra és sajtótájékoztatóra. 
Úgy véli, a MOB összességében jó úton jár, de válaszúthoz érkezett. „Elengedhetetlen a piaci szereplők felé való nyitás és a sportlétesítmények utóhasznosításának felmérése, mert ez vezeti Budapestet a nagy álomhoz, az olimpiai pályázathoz” – jelentette ki Kulcsár Krisztián, aki jelenleg Svájcban él, de megválasztása után leszögezte, Budapestre költözik. 

Kulcsár a MOB vezetését ügyvezető elnökként képzeli el. „Úgy tudom, az alapszabály ezt nem zárja ki” – fogalmazott a frissen megválasztott elnök, aki közölte, már szerdán munkába áll. 

Beszélt arról is, hogy a Nemzetközi Vívószövetség részéről érdekkonfliktus áll fenn, hogy egyszerre töltse be a sportigazgatói és a MOBelnöki tisztét. Ezért a svájci állását a jelenlegi formában fel kell adnia. 

A négy jelöltből alelnöknek Orendi Mihályt (114 szavazat) és Deutsch Tamást (102) választották meg. Gémesi György 65 voksot kapott, Magyar Zoltán pedig az elnökválasztás után visszalépett. 
Az elnökségbe választották még Gyulai Miklóst, Imre Gézát, Kovács Antalt, Magyar Zoltánt, Markovits Lászlót, Pálinger Katalint, Schmidt Gábort és Vári Attilát. 

A tizenöt tagú elnökségnek automatikusan tagjai a nemzetközi sportszervezetekben pozíciót betöltő személyek, Schmitt Pál és Gyurta Dániel a NOB rendes, Aján Tamás, a NOB tiszteletbeli tagja, valamint Kamuti Jenő, a Nemzetközi Fair Play Bizottság elnöke. 

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?