Kubica: „Boldog vagyok, de nem száz százalékig”

<p>Robert Kubica nehéz tesztnapon volt túl a Hungaroringen, ahol két versenytávot teljesített &ndash; a lengyel piĺóta mesélt arról, hogy érezte magát a 2017-es F1-es autóban.&nbsp;</p>

A teszten Sebastian Vettel köridejével a Ferrari végzett az élen, a német mögött a McLaren fiatal felfedezettje, Lando Norris zárt, a harmadik leggyorsabb pedig Vettel csapattársa, Kimi Räikkönen volt, aki délután kapott lehetőséget a gyakorlásra. Közvetlenül mögöttük negyedik lett az esemény sztárja, Robert Kubica, aki a 2017-es Renault-val, összesen 142 kör megtételével két versenytávot teljesített a Hungaroringen.

A lengyel pilóta szerdán este a Hungaroringen sajtótájékoztatót tartott, ahol beszámolt érzéseiről, tapasztalatairól, és az újságírók természetesen az esetleges visszatérés lehetőségéről is megkérdezték.

„Boldog vagyok, de nem százszázalékosan – nyilatkozta Kubica. – Ennél az autónál a legnagyobb különbség, hogy semmiben nem hasonlít azokhoz, amelyeket az elmúlt időszakban teszteltem. Ha ennyi minden más, akkor az alkalmazkodás időt vesz igénybe.”

A teszt során 30–35°C körül alakult a levegő hőmérséklete, a pályáé pedig 50°C fölé is emelkedett, így az időjárás egyáltalán nem könnyítette meg Kubica dolgát, elmondása szerint viszont az egyórás ebédszünet után úgy érezte, mintha kicserélték volna, és sokkal gördülékenyebben ment számára a munka.

„A magyarországi egy nehéz pálya, fizikailag az egyik legmegterhelőbb helyszín. Nico Hülkenberg (a Renault aktív F1-es versenyzője – a szerk.) is ezt mondta nekem, hogy ha itt tudok vezetni, akkor bárhol képes vagyok rá. Nem titok, hogy nem volt könnyű, de jól sikerült. Végül több mint 140 kört teljesítettünk, és azt hiszem, holnap könnyedén tudnék újra vezetni, szóval a fizikai felkészültségem rendben van, ami jó jel.”

A legnagyobb kérdés a lengyel tesztjével kapcsolatban az volt, hogy fizikailag bírni fogja-e a megterhelést, hiszen amellett, hogy 2011-ben keze súlyosan megsérült, és nem épült fel teljes mértékben, több csontja is eltört. Kubica azonban elmondta, a fáradtság mellett más problémát nem tapasztalt, így fájdalmat sem érez a kezében.

„Jól érzem magam. Forró nap volt, 8 órát ültem az autóban, csak egyszer szálltam ki 10 percre” – mondta a nap végén.

És hogy sikerülhet-e a visszatérés Kubicának? A 32 éves pilóta elmondta, ha új lehetőséget kapna, akkor szívesen élne vele, azonban még túl korai lenne bármit mondani ezzel kapcsolatban. A lengyel szeretne biztosra menni abban, hogy ha újra az F1-ben versenyezne, akkor ugyanazt a magas szintet tudná hozni, amire a balesete előtt is képes volt. 

Berta Kitti

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?