Középmezőnyben a hazaiak

<p>Komárom. Minden településnek megvannak a sportágai, amit általában a sikeresség és az emberek abból eredő érdeklődése határoz meg. Komáromban a röplabda az egyik azok közül, mely előkelő helyet foglal el a sorrendben, és az utóbbi időben bizonyíthatóan felfelé mutat fejlődési iránya.</p>

JÓBA MIHÁLY

Ezt az állítást alátámasztotta a diákok 2013/14-es bajnoki idényének országos döntője is, melyet 11 csapat részvételével rendeztek Komáromban. A sportágat kedvelők színvonalas röplabdacsatáknak, szellemes megoldásoknak és a semleges nézők is izgalmas mérkőzéseknek lehettek tanúi.

Trencséni diadal

a döntőben

Két csoportban, három helyszínen zajlottak a mérkőzések. Az A csoportban Nitra, Svidník, Prievidza, Humenné, Trenčín, Bratislava, a B csoportban Nové Mesto nad Váhom, Komárno, Vranov nad Topľou, Stará Ľubovňa és Myjava serdülők alkotta csapata szerepelt. A csoportokban mindenki mindenkivel játszott, s mindkét csoportból az első két csapat jutott az elődöntőbe. Az A csoportból a COP Trenčín és a VK Chemes Humenné, a B csoportból pedig a VK Nové Mesto nad Váhom és a VKM Stará Ľubovňa együttes. A döntőt a mezőny két kimagasló alakulata, a trencséni és a humennéi vívta, amelyben a trencséni érett játékkal 3:1-re győzött. A Chemes Humenné „személyében” jó kezekbe került az ezüstérem. A bronzcsatát a Nové Mesto n/V. kollektívája nyerte. A Stará Ľubovňa lett a negyedik, melyet a hazai csapat a csoportmérkőzésen legyőzött.

A komáromi csapat 6. helyét a szakvezetők és a szurkolók egyaránt sikerként könyvelték el, mert az együttes átlagéletkora több mint egy évvel volt alacsonyabb, mint a legtöbb csapaté a tornán, és ez a tény a diákoknál sokat nyom a latban. A hazaiak mérlege: három győzelem és három vereség.

Középmezőnyben

a komáromiak

A szakemberek abban is egyetértettek, hogy a nagyobb városokból szinte régióválogatottak játszottak, míg Komáromot csak a város fiataljai képviselték. A négy közé nem került csapatok az 5–9. helyért játszottak. Figyelemre méltó tény, hogy az élen végzett csapatokból két-három reménységet már az extraligában is láttunk megvillani, ami csak növelte az országos döntő színvonalát, s a szlovák röplabda jövője szempontjából is ígéretes. A mérkőzéssorozat befejezése után kíváncsiak voltunk a két legilletékesebb személy, Jobbágy Lajos (a diák- és serdülőcsapat edzője) és Németh Ödön (az extraligás férficsapat edzője) véleményére, akiknek oroszlánrésze van az országos döntő lebonyolításában.

A becsületes munka gyümölcse

Derűs tekintettel, csillogó szemmel konstatálták, hogy a becsületes munka lassan Komáromban is meghozza gyümölcsét. „Védenceim nem okoztak csalódást. Azt játszották, amire pillanatnyilag képesek, amire eddig sikerült felkészülniük. Jóval fiatalabbak az élvonalbeli csapatok játékosainál, van még idejük ebben a korosztályban bizonyítani. Az élen végzett csapatok játékosainak nagyobb része, korukra való tekintettel, most játszott utoljára. A mieink fizikailag tulajdonképpen mindent tudnak, ami a röplabdában fontos, de mentálisan még fejlődniük kell. A csapatot az 5–8. helyre vártam, ami teljesült, s hogy szombaton három mérkőzést megérdemelten megnyertünk, az engem is meglepett” – mondta Jobbágy Lajos. – Jó eredménynek tartom, amit a fiúk elértek, ettől csupán két jobb eredmény volt csapataimnál Komáromban – igaz, a fiatalabb korosztályban – 2006-ban és 2007-ben az országos bajnokságban arany-, illetve ezüstérmet szereztünk. Örülök, hogy a torna zökkenőmentes volt, bár a három helyszín és a technikai háttér biztosítása nem volt egyszerű feladat, de mind a játékosoknak, mind a szurkolótáboroknak élményekben gazdag napokban volt részük. Kicsit elfáradtunk, de megérte” – zárta értékelését Jobbágy.

Önbizalmat növelő győzelmek

Németh Ödön, az extraligás komáromi csapat edzője is sok pozitív elemet fedezett fel a diákok játékában. Elmondta, ha megbecsülik magukat, a felnőtt kor elérése után ketten-hárman az extraligában folytathatják. Olyan csapatokat győztek le, melyek az alapszakaszban erejükön felüliek voltak, ezzel önbizalmuk is jelentősen megnőtt. A szakember nyomatékosította: a minőséget csak több, intenzívebb és céltudatos munkával lehet elérni. Ennek egyik biztosítéka, hogy az új idényben élvonalbeli edző áll az egyre népszerűbb röplabda művelőinek élére, aki hatékonyabb rendszert alakíthat ki a jobb eredmények eléréséért Komáromban.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?