Következik a nagy kaland

Gergely István négy évvel ezelőtt még a szlovák vízilabda-válogatottal készült a sydneyi ötkarikás játékokra, most viszont a világ- és olimpiai bajnok magyar együttes tagjaként utazik Athénba. A Honvéd hórihorgas kapusa bő egy évvel ezelőtt, a vb-t megelőzően lett magyar állampolgár.

Kemény Dénes szövetségi kapitány legénységének oszlopos tagja kedden érkezett meg Amerikából, ahol a magyar csapat megvédte Világliga-elsőségét, s már tegnap reggel vissza is utazott Budapestre, az olimpiai felkészülés utolsó szakszára. A közelmúlt eseményeire így emlékezik vissza szilasi otthonában:

„A közép-európai idő szerint hétfőn reggel véget ért Világliga idei sorozata sokkal igényesebb volt, mint egy évvel ezelőtt, hiszen az első, körmérkőzéses szakaszban, a tavalyihoz képest, kétszer annyi mérkőzést játszottunk: Budapesten és idegenben is két-két alkalommal találkoztunk ellenfeleinkkel, majd következett az amerikai szuperdöntő, ahol újabb két komoly tétmeccs várt ránk. Örülök, hogy sikerült megvédenünk elsőségünket, s ez igencsak derűlátásra ad okot. Nem gondoltam volna, hogy az elődöntőben, majd a fináléban ilyen könnyen győzzük le a görögöket és az Európa-bajnok szerbeket.”

A 14 Világliga-találkozóból hat mérkőzésen Gergely, nyolc összecsapáson pedig Szécsi állt a magyar kapuban, s Kemény Dénes szerint mindketten megállták helyüket.

A bő három hét múlva kezdődő athéni ötkarikás játékokkal kapcsoltban Gergely István a következőket nyilatkozta lapunknak:

”Utolsó már voltam az olimpián (a szlovák válogatottal – a szerk. megj.), most első szeretnék lenni. Ugyanilyen elhatározással utaztam az egy évvel ezelőtti világbajnokságra is, ahonnan aztán aranyéremmel tértem haza. Már alig várom életem legnagyobb kalandját...”

Mozgalmas napok várnak Gergely Istvánra, aki az athéni „kirándulás” előtt még legalább négyszer hazatér a Komárom melletti Szilasra, s aztán irány: Athén!

KEMÉNY DÉNES KERETE

Budapest. Csapatot hirdetett az augusztus 13-án kezdődő athéni olimpiára Kemény Dénes, a magyar férfivízilabda-válogatott szövetségi kapitánya, aki egyetlen kivétellel a múlt évben vb-aranyérmet nyert együttesnek szavazott bizalmat. „Az ötkarikás csapatot a tavalyi világbajnok válogatott alkotja, Varga Zsolt helyén Steinmetz Ádámmal“ – válaszolta Kemény Dénes az athéni 13-ak névsorát firtató kérdésre. Kemény kerete, kapusok: Gergely István (Honvéd), Szécsi Zoltán (Eger); mezőnyjátékosok: Benedek Tibor (Honvéd), Biros Péter (Honvéd), Fodor Rajmund (Honvéd), Kásás Tamás (Savona, olasz), Kiss Gergely (Honvéd), Madaras Norbert (Pro Recco, olasz), Molnár Tamás (Honvéd), Steinmetz Ádám (Vasas), Steinmetz Barnabás (Vasas), Varga Tamás (Nervi, olasz), Vári Attila (Honvéd).

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?