Kováč nélkül, de Novotával

Dunaszerdahely |

<p>Dunaszerdahely. Ma délután (14.00) megkezdi a felkészülést a DAC labdarúgócsapata. Az biztos, hogy a debreceni tesztelésen részt vevő Pavol Kováč, a Spartánál próbajátékon levő Abena, és a Besztercebányára visszatért Michal Filo nem lesz ott az első gyakorláson.</p>

Viszont várhatóan ott lesz a nyitóedzésen a görög Panszerraikosztól idő előtt hazatért Novota János, és Michal Gašparík is. Igaz, az ősszel remeklő középpályásnak több hazai és külföldi kérője is van – a legkedvezőbb ajánlatot Lengyelországból kapta –, ám egyelőre még nem döntötte el véglegesen, hogy most vagy csak júliusban távozik a sárga-kékektől.

Természetesen egyáltalán nem biztos, hogy Novota újra a csallóköziek kapuját fogja védeni, mert menedzsere külföldi csapatot keres számára. A korábbi közönségkedvenc hálóőr egyelőre csak azt kérte a klubtól, hogy az együttessel gyakorolhasson.

Értesüléseink szerint a debreceniek decemberben megkeresték Radványi Miklós vezetőedzőt, és felajánlották, hogy legyen a cseh Zděnek Ščasný asszisztense. A 42 éves tréner megköszönte, hogy rá gondoltak a hajdúságiak, de elutasította a kecsegtető ajánlatot. Ezután a magyar bajnokcsapat vezérkara a legutóbb a III. ligás szeredi gárdánál sikeresen tevékenykedő Meszlényi Tibort szólította meg, aki igent mondott. Mivel a DVSC kapust keres, Meszlényi ajánlására pár napig a 36 éves Pavol Kováčot tesztelik.

A kameruni Abena a Spartánál vesz részt próbajátékon, s könnyen lehet, hogy újra honfitársaival, Adiabával és Kweukével szerepel egy csapatban. Mivel jó a kapcsolat a két klub között, elképzelhető, hogy a patinás prágai együttesből is érkeznek erősítések a DAC-hoz.

Kik lehetnek a DAC új szerzeményei? Mivel Harsányi novembertől Iránban rúgja a labdát, Filo pedig visszatért Besztercebányára, elsősorban csatárt keresnek a sárga-kékek. A szenciek elleni decemberi edzőmeccsen négy gólt szerző Petr Hošekre már lecsapott a Senica. Felmerült a legutóbb az eperjesi Tatranban szereplő 27 éves Roland Števko, valamint az ősszel Szlovéniában légióskodó 30 esztendős Marián Tomčák (korábban Inter, Trnava) neve is. Belkovics László szenci kölcsönjátéka lejárt, így könnyen lehet, hogy az I. ligás SFM mezében 11 gólig jutó csatár tavasszal újra Dunaszerdahelyen focizik. A Nyitrán játszó Rák Róbertet is szívesen látnák a csallóköziek. Radványi még a Németországból tavaly nyáron visszatért, és az elmúlt fél évet kihagyó 33 esztendős Németh Szilárdot is megkereste, ám az egykori gólzsák nemet mondott az ajánlatra.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?